03 juni 2010

Sista välkomnandet på Arlanda idag!

Reaktioner: 
Kom hem från Arlanda för ett tag sedan där jag slöt mig till en stor skara som välkomnade de sista svenskarna från Ship to Gaza, Mattias Gardell, Edda Manga, Dror Feiler, Dr. Henry Ascher, Amil Sarsour, Kimberly Soto Aguayo och Saman Ali.

Det var underbart att se de alla, särskilt de jag känner. Jag fick en chans att hälsa på Mehmet och Viktoria också. Vilka hjältar! Alla svarade ja på frågan om de skulle göra det igen. Det handlar om samvete och medkänsla!

Trots att man ser en massiv vändning i opinionen mot Israels agerande, väljer en del journalister, och inte minst Israel själv, att lyfta fram motståndet en del aktivister visade mot israeliska armén när de olagligt attackerade det turkiska skeppet.

Man menar alltså att de inte hade rätt att försvara sig från en attack på internationellt vatten? Och vem som var i underläge är väl ganska enkelt att räkna ut med flera döda och skadade människor som resultat.

Det är en helt absurd retorik. Gaza är fortfarande under blockad och människor lider oerhört varje dag i en förnedrande situation som bara gynnar extremism från alla håll.

Aftonbladet, Aftonbladet,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP