30 april 2010

Se mig i Aktuellt ikväll!

Reaktioner: 
***UPDATE: Här är intervjun med mig i Aktuellt 30/4. Jag är med c.a 14 minuter in i två inslag.

Kl 21 närmare bestämt intervjuas jag i Svts Aktuellt angående dödshoten mot skaparna av South Park.

Vad är det med denna värld kan man fråga sig? Det har varit rena rama idiotveckan hittills. Klädförbud i Belgien. Dödshot mot South Parks grundare. Vad kommer härnäst?

När SVT ringde mig idag tänkte jag...nu vill de prata om burkaförbudet. Men så var det inte, utan det handlade om att profeten Muhammed visats i ett utav avsnitten iklädd en björndräkt (man drev alltså med idén om att man inte får visa Profetens ansikte). Detta är ju typiskt south park. De driver med allt och alla. Ingen muslim behöver känna sig särskilt träffade.

Sen behöver man absolut inte hålla med humorn. It's a free world...almost.

Och mitt i allt detta, då krafter påstår att muslimer är emot yttrandefriheten vinner min muslimska väninna Bushra Ishaq norska Fritt Ord Priset (yttrandefrihetspriset)! Ser ni något i TV eller nyheterna om detta??

Vilken shock...

Vi får se hur intervjun blir om det är en massa klipp och klistra eller om den återger vad jag sagt. Med TV vet man aldrig...


I media: SvD, Nyheter24, Sydsvenskan, DN1, DN2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  

19 kommentarer:

feminix sa...

Intressant blogg! När tror du vi får sharialagar i Sverige? När tror du muslimerna får verklig makt att införa tukt och sedlighet och anständig klädsel för alla kvinnor?

Hasse Aro sa...

DU VAR GRYM!

Jag bryr mig verkligen inte om den där björnen...herregud det e bara en serie..

South Park is funny..but they can go pretty far sometimes. :/

Fazeela Selberg Zaib sa...

FEMINIX: Aldrig om jag har något att säga om saken.

Och när tror du jag tvingas ta av mig min slöja eller mördas i en rättssal, här i Sverige? Kommer du att hindra den utvecklingen?

HASSE: Tackar tackar :) Well that's south park for you.

Svarten sa...

"Men det är inte alla som reagerar så godmodigt på de här bilderna".

Och nu; in med ett dussin amerikanska knäppgökar. Usch, så trött jag blir på mediarapporteringen :-(

Hampus sa...

Frågan till Feminix är: När ska det bli lag att kristna ska få äta små barn? Att svenskar ska få ta trälar igen och invadera England med yxor?

När får Livets Ord rätt att döda alla som inte vill ha Göran Skytte till ärkebiskop?

Svar förväntas. Att Southpark frågan är trams vet vi redan:

http://motbilder.se/2010/04/24/karikatyrer-av-muslimer-hotar-southpark/

MammaMarie sa...

Jag visste inte att du skulle vara med, satt bara och zappade, inget bra på TV: och fel hade jag, det var VISST något bra på TV - DU dök ju upp där.... jätteduktig var du, verkligen. Keep ut the good work ! :).

feminix sa...

Fazeela! Vad tycker din imam om att du inte vill ha sharia i Sverige? Alla sanna muslimer vill ha sharia, precis som att alla sanna muslimer har Koranen som dikterar allt i vardagen från den rituella tvagningen till vilken fot man går in på toa med och vilken hand man använder när man äter. Detta måste ju du som muslim veta. Målet för alla sanna muslimer är väl att sprida islam, den enda rätta religionen och det rätta styrelseskicket, till hela världen, även Sverige? Men man får ju ljuga om detta för de otrogna.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Svarten: Ja det är verkligen typiskt media. Fokusera på 12 personer av 1 miljard.

HAMPUS: Jag tror att det är totalt menlöst att resonera med en del människor... But thanks for trying! :)

MAMMA M: Åh tack! :) Det gick bra trots att det var en sista minuten grej. Fick dra från jobbet och vara med och sen back to work igen.

FEMINIX: Men vad är då vitsen med att ställa någon som helst fråga till mig om du utgår ifrån att jag ljuger?

Jag har ingen imam.

För övrigt låter du precis som bin Laden. Ingen muslim jag känner eller umgås med pratar som du gör, resonerar som du gör eller tycker som du gällande muslimer.

Mitt mål, som sann muslim (och jag tar mig friheten att kalla mig det för att varken du eller någon imam har den rätten), är att försöka vara en god människa. Vad du tror på skiter jag fullständigt i. Du får dyrka din sko om du vill, jag har levt 27 år på denna jord och inte brytt mig om vad du vill tro på, och fortsätter att göra det.

Ha nu en trevlig valborg och lägg ner hatet.

Sara sa...

Jag skulle aldrig vilja att det är sharia lagar här i Sverige, det är ett kristet land vi lever i, även fast vi är muslimer. Det är ju inte så att kristna skulle fara till Marocko (tex) och säga att alla ska följa dom kristna reglerna?

Sen till programmet, jag tycker det är idiotiskt av skaparna av South Park att göra så, men dom vet ju att det blir mycket upprörda muslimer och det är väl det dom vill, jag önskar bara att fler bröder och systrar skulle förstå det.

För min egen del blir jag då argare och mer upprörd när dom avbildar Gud i tex Family Guy och Simpsson.

Men i alla fall, jag förstår att folk blir upprörda, jag blir lika upprörd. Men att mordhota skaparna är väl att ta i lite.

Ida D. sa...

Du var lysande! :-)
...som vanligt.

Men jag vill påpeka att man ska läsa Hampus blogging om ämnet (det som han länkade ovan).

kram

Fazeela Selberg Zaib sa...

SARA: Välkommen till bloggen :)

Frågan är ju också, vad är sharialagar? Vilka sharialagar? Enligt vem?

För mig finns det inga bestämda sharialagar eller bestämt system.

Och jag skulle aldrig lita på att någon som lever idag skulle kunna tolka islam och de religiösa föreskrifter på ett rättvist och kontextuellt sätt. Utan att förtrycka någon, varken muslim eller icke-muslim.

Världen vi lever i idag är en helt annorlunda värld.

IDA: Tack bella :) Jag ska göra det.

LillJonne sa...

Nu kommer ni säkert att " stena " mig men jag tycker att det är så löjligt / patetiskt att det ska utfärdas dödshot för att South Park driver lite lätt med den " store " profeten. Hallå vi lever i år 2010, bit ihop och lev istället. Ingen religion ska ha speciella förutsättningar, hur många utfärdar dödshot när man avbildar GUD ? ja ja det finns något uråldrigt dekeret om att man inte får avbilda Mohammed, men kom igen det är en ny tid nu.
Jag säger som Birgit Friggebo, - Nu tycker jag att vi alla tar varandra i händerna och sjunger vi We Shall Overcome.

Fazeela Selberg Zaib sa...

LillJonne: Välkommen till bloggen!

Vem har tyckt annorlunda än dig? Klart att det är både sjukt och löjligt med dödshot. Jag tror du bör lämna denna kommentar på bloggen till de 12 personerna i USA som tycker att det är OK med dödshot.

Det enda bitandet jag kommer att göra är i god mat.

Trevlig helg!

JIGARTALA sa...

Salam
Jättebra får jag länka till detta inlägg? och till din blogg?

Fazeela Selberg Zaib sa...

JIGARTALA: Salam tjejen! Självklart får du det :) Härlig blogg du har!

Sara sa...

Jag läste det som Hampus länkade till och det förvånar mig inte. Att det är en jude som har skapat organisationen gör mig förbannad. Men inte förvånad. Eftersom det enda folk är ute efter är att smutskasta muslimer.

Otroligt!

Fazeela: Tack! Du har en jättefin blogg :)mashaAllah

Fazeela Selberg Zaib sa...

SARA: tack för att du gillar bloggen kära Sara:)

Det finns många onda krafter på denna jord, bland alla typer av människor från alla möjliga religioner. Jag tycker inte att det är rättvist att tillskriva judarna någon särskild roll i detta.

Vi muslimer behöver inte titta långt bort för att hitta våra egna rötägg, eller hur? :)

Jag skulle inte vilja att någon tillskrev muslimer en särskild roll i att vara onda...därför vill jag inte göra så mot andra.

Men jag tror att du håller med i detta också :) Välkommen åter!

Sara sa...

Fazeela: Det var inte min mening att smutskasta judar, menade bara att det var just en jude som hade skapat organisationen, förlåt om det kunde misuppfattas :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

SARA: Tack för att du förtydligade! Jag gillar verkligen inte att man drar alla över en kam. Glad att du inte heller gör det. :)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP