30 april 2010

Burkaförbud i Åre!

Reaktioner: 
En del krafter i Sverige jublar nu efter att Belgien antagit en lag som förbjuder alla klädesplagg som gör att personen inte kan identifieras. Undantagna förbudet är motorcyklister, poliser och brandmän i tjänst. Kommunala myndigheterna måste tillfrågas om undantag för festivaler eller karnevaler.

Vad blir då straffet om du struntar i detta? Böter på 15-25 euro, och/eller fängelse i upp till 7 dagar.

Amnesty International, som ofta kritiserar Iran och Saudi Arabien för att tvinga på kvinnor en viss klädsel, kritiserar nu Belgien för samma sak.

Sverigedemokraterna och alla deras sympatisörer, samt en och annan islamofob menar att politikerna äntligen vågat ta ställning mot muslimer (när är det en nyhet?), och att man i Sverige bör göra samma sak då ansiktsslöjor tillhör medeltiden.

Som muslim säger jag då, Ok. Jag köper det. Vi antar samma lag här också. För människor måste ju konstant vara identifierbara, eller hur? Konsekvenserna blir då följande:

1. Inga skidmasker i Åre eller Sälen. Färre åker skidor, skidanläggningarna bommar igen. Fler blir arbetslösa och skyller till slut på muslimerna som var anledningen till att de inte fick bära sina skidmasker.

2. Inga halsdukar lindade över munnen och näsan på vintern, särskilt i kombination med mössa. Snöstorm är ingen ursäkt för att bryta lagen! Förkylningar och köldskador ökar, färre går till jobbet, svenska ekonomin kraschar, och alla skyller på muslimerna.

3. En ökad försäljning av motorcyklar då niqabbärande kvinnor hittat det perfekta och tillåtna färdmedlet. Biker burkas anyone? Detta i sin tur leder till mer utsläpp. Alla skyller på muslimerna.

4. Vid nästa hälsokris, fågel, svin eller hamsterinfluensa, måste alla Sveriges 9 miljoner människor ansöka om tillstånd från kommunala myndigheterna för att kunna bära ansiktsmask. Det kommer att ta allt för lång tid så hälften av Sveriges befolkning insjuknar, och alla skyller på... muslimerna!

5. Modevisningar, filminspelningar och modereportage där man täcker ansiktet med en tunn slöja måste förbjudas. Inga haremsanspelningar. För att inte tala om bröllop med brudslöjor över ansiktet. Olagligt!

6. Niqabbärande kvinnor kommer ansluta sig till alla festivaler och karnevaler som fått tillstånd att täcka ansiktet.

7.  Och om nu ansiktsmasken vid hälsofara är tillåten, kommer banne mig alla niqabbärare att ta på sig en och har därmed uppfyllt sin klädkod utan att bryta lagen.

8. Amnesty International kommer lista Sverige bredvid Saudi Arabien, Belgien och Iran för brott mot mänskliga rättigheter. I alla tre länderna är det alltså straffbart att inte klä sig enligt staten. 

Ingen människa på denna jord behöver gilla eller acceptera Niqab eller Burka. Man kan rent ut sagt hata dessa två plagg. Men Sverigedemokraterna och alla som sympatiserar med klädförbud, för Sverige rakt in i soptunnan!


Media om förbudet: SvD1, SvD2, DN, Aftonbladet, Expressen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

sarah sa...

Så himmla bra!!:)

Den som skriver sa...

Det var verkligen en intressant vinkel på vad som kan hända om niqab/burka förbjuds.


Det tråkiga är att det finns så mycket negativt i världen som politiker borde ägna mer engagemang åt men nej då vi lagstiftar om man ska få ha burka på sig eller ej. Undrar om beslutsfattarna i Belgien får ett extra påslag på lönen efter detta usla beslut?

Fazeela Selberg Zaib sa...

SARAH: Tusen tack :)

DEN SOM SKRIVER: Hehe ja du, man kan undra det! Kanske har OB-tillägg fått en ny betydelse: OFF BURKA!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP