02 december 2009

Fd. Gottsundabo får miljonpris

Reaktioner: 
Dr.Trita Parsi är en exil-iranier som växte upp i Gottsunda. Ja den stadsdelen i Uppsala som fått negativ uppmärksamhet i media, likt Rosengård.

Idag bor Parsi i USA och har skrivit boken "Treacherous Alliance" om relationerna mellan Iran, Israel och USA. För den boken fick han dessutom 200 000 dollar från The Grawemeyer Award for Ideas Improving World Order.

Tråkigt för Sverige att en sådan talang valt att bo i USA istället. Men det förvånar inte. Sverige riskerar i mångt och mycket en "brain drain" av människor med enorm kompetens som flyttar till länder som uppskattar deras kompetens.


Läs: SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Sjukförsäkringsskandalen. Döende cancerpatienter berövas sin sjukskrivning. ARBETSLINJEN ARBETSLINJEN ARBETSLINJEN ARBETSLINJEN. Så lyder terrorns sirener.

Man får faktiskt lov att förutsätta, att våra politiker INTE är idoter. De ska KUNNA sina saker, annars har de inte i politiken att göra.
.
God Morgon Sverige! Nu plötsligt slår de minsann alla ifrån sig på Hycklarnas Marknad (se knuff.se). "Det här var inte avsikten!" Skitprat. Aftonbladet har dragit upp det här gång på gång på gång i sin serie Det Nya Tuffa Sverige, och själv har jag drivit en skarp kampanj i veckor. Inte faaen har man sett röken av nån reaktion bland politikerbråjjlersarna på knuff.se, inte; de har tigit allihop som sju dövstumsinstitut; och de har tigit medvetet; konspirativt. NU får de kalla fötter och skyller ifrån sig ALLT ansvar för de avskyvärda missförhållanden de SJÄLVA hela tiden tillstädjat, stött och förtigit. Så djävligt är det.
.
Det är nämligen så, att lagarna stiftas av våra politiker. Det är också så, att lagarna är till för att skydda medborgarna. Om våra politiker haft god vilja hade det varit HUR LÄTT SOM HELST att redan från början undanröja möjligheten till det avskyvärda, i sannimngv fascistoida, missbruk som äger rum, genom en kortfattad, klar och tydlig lagstiftning som alla kan förstå. Nu skyller de ifrån sig hänsynslöst: "!det kan alltid bli fel blah blah blah blah". SKITPRAT! Vad är det för lagstiftning vi har? Jo ett gummiartat sammelsurium som kan tolkas hur som helst, och varför har de gjort det, våra karriärpsykopater i rixnatten? Jo, JUST för att möjliggöra det missbruk och de omisskännliga förhållanden som går i dagen - för att på så sätt kunna spara i smyg och därmed sänka skatten för sig själva genom att skyffla ut sjuka människor i socialbidrag och misär. Så skitigt är det.
.
I sanning, avsky är vad de förtjänar!

- Peter Ingestad, Solna

Somaya sa...

Brain Drain! You said it sister =D

Fazeela Selberg Zaib sa...

Salam Somaya :)

Jo verkligen...tyvärr...och jag tror att Sverige kommer känna av konsekvenserna rejält snart.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP