03 december 2009

PlastpåseTerrorism!

Reaktioner: 

Det är helt sjukt vad vi människor förstör denna värld. Ibland tycker man att lika mycket resurser som läggs på att leta efter Bin Laden bör läggas på att stoppa människan från att plasta in världen!

Bloggen ReusableBags tar upp detta fenomen och dagsräkningen för hur många påsar världen förbrukar är:


Plastic bags consumed this year:SJUKT!


Vi kan alla börja med att ta med en tygpåse när vi handlar. En påse kostar runt 2 kr så efter att ha handlat två påsar fyllda med mat 10 ggr har man sparat 40 spänn!

Köp en snygg tygkasse påföljande svenska nätbutiker EcoRekoWholesome Concept (Fraktfritt), Mångkulturellt Centrum, GlimmaButik (29kr!). 


Eller i affären. Fråga på COOP, ICA och Willys.


Andra bloggar om: , , , , ,

Däremot har jag inte förstått hur man hanterar vardagssoporna utan att kladda ner överallt, om man inte har en plastpåse som man kan knyta. Tips?

2 kommentarer:

miljömupp? sa...

tips: om man källsorterar duktigt blir det inte så mycket sopor kvar att slänga i "vanliga" påsen. Jag har slängt en eller två på ett halvår... Inga blöjor då förstås ;)
Skölj ur förpackningar i kallvatten, eller gör rent dem efter disken i diskvattnet.
Finns det kompost där man bor så blir det ännu mindre "vanliga" sopor.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Miljömupp: Tack för tipset men det är så himla mycket skit man har i hemmet som känns som det inte hör hemma i någon av ovannämnda kategori. Jag sorterar alltid papper, plast, kapsyler, glas etc separat. Vi har ingen kompost tyvärr. Blöjorna är rena rama kaos situationen...tar aldrig slut...

Jag tycker att man bör ordna kurser i ämnet: Miljömedveten sophantering år 2010. Vi har nya förutsättningar idag som inte fanns 10-15 år sedan. Vad sägs?

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP