17 mars 2011

Svenska Muslimer För Fred & Rättvisa: 3 år!

Reaktioner: 
Det är otroligt att det den 16 mars redan gått tre år sedan en handfull andra fina själar och jag var med och grundade Svenska Muslimer för Fred & Rättvisa som en del av projektet Fredsagenterna. Idag är de flera hundra medlemmar. En muslimsk fredsrörelse som banbrytande samlar shia- och sunnimuslimer, muslimer från olika tolkningstraditioner, sekulära och praktiserande för ett gemensamt mål: Fred & Rättvisa. Det är något jag alltid kommer att vara stolt över att jag drivit hårt för att förverkliga när många skeptiker omringade oss.

Grattis SMFR och lycka till med ert arbete!

Alla kan bli medlemmar och denna månad har de en specialkampanj: 20 kr för ett års medlemskap.

4 kommentarer:

Svarten sa...

Nu har jag också blivit medlem - jag kan aldrig motstå ett extraerbjudande :-)

Fazeela Selberg Zaib sa...

SVARTEN: hehe det låter bra! Billigt var det ju ;)

Anonym sa...

Visst var det medlemmar från den föreningen som blev poliseskorterade från en föreläsning i Uppsala? Med en vag förklaring att det var för att de hade T-shirts med sin logga tryckt på. Jag kommer ihåg att jag blev chockad när jag läste det i tidningen. Förstod inte hur man kunnat tolka deras logga som något hotfullt.

Fazeela Selberg Zaib sa...

ANONYM: Hej! Det stämmer. Tyvärr är samhällsklimatet så pass infekterat att ett enskilt fall av muslimska ungdomar som attackerat Vilks på en föreläsning (tidigare) leder till en stämning av rädsla gentemot alla muslimska ungdomar. Och då är det vanligare att man diskriminerar och är onyanserad, tror jag. Tråkigt! Därför är det viktigt att lufta och vädra fördomar och rädslor vi alla bär på.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP