05 juni 2010

Demonstration, Antisemitism & Statsövergrepp

Reaktioner: 
Igår var en sådan där överväldigande dag som slutade med blåsor på fötterna.

Panelsamtalet på Cervantes Institutet gick jättebra och jag satt i panelen tillsammans med Turkiets ambassadör Zergün Korotürk, och en journalist från tidningen Al-Ahram, Amina Shafik. Jag träffade henne när jag var på besök vid Svenska Institutet i Alexandria, 2008. Vilken liten värld!

Utöver det fick jag världens chock när jag upptäcker att systern till en utav mina favoritsångerskor från Sudan skulle sitta i panelen efter mig. För er som inte känner till Rasha, google her now!

Panelsamtalen gick över tid och jag hann inte till demonstrationen kl 18. Jag missade alla tal och tåget hade redan gått så jag  fick springa i högklackat från Bryggargatan till Norrmalmstorg för att hinna ikapp dom. Ouch!

Det var inte lika mycket folk som i Måndags, men ändå många som slöt sig ihop i ledet mot den israeliska ambassaden. Nu är frågan vad som kommer att ske med det irländska skeppet, Rachel Corrie som bordats av Israeliska armén. 

Avslutar med en självklar sak som tydligen inte är självklar efter att ha läst ledaren i SvD idag: Kritik mot Israel, som brutit mot en hel bok med lagar under en lång tid men särskilt försatt Gaza borna i en fruktansvärt omänsklig situation (för att inte tala om orättvisorna på Västbanken) ska ha all kritik och lagliga åtgärder vidtagna mot sig. Antisemitism eller trakasserier mot judar av en del människor som tar sig friheten nu när röster höjs mot Israel, är däremot oacceptabelt och jag blir fly förbannad när jag hör att det finns människor som utnyttjar situationen för att spy ut sitt hat mot judar.

Viken sjuk värld!
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Cherin sa...

Alhamdulillah för att paneldebatterna gick bra. Jag kunde tyvärr inte närvara...allah kerim

Ida D. sa...

fazeela, läs gärna SvD-s senaste artikel / replik på den artikel som du länkar:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/israel-har-kollektiv-skuld-som-strategi_4831447.svd

Målet är att tala om antisemitism med gamla fasoner (genom konsten att klippa och klistra) varje gång det brinner under fötterna på Israel.

Sen skrev jag om SD-s Kurirens chefredaktör Tommy Hansson som fick åka till Polen med SKMA (Svenska Kommitté Mot Antisemitism). En av Tommys argument var att han kände Willy Silberstein (SKMA-s ordförande) genom en högerextrem organisation som under 60-talet bevakades av Säpo. Willy Silberstein är mannen som talar om "den blommande antisemitismen" i artikel du länkar, utan att fördöma blodbadet på Ship to Gaza eller åtminstone att beklaga.

Läs repliken som länkade jag ovan!

kram på dig :-)

Fazeela Selberg Zaib sa...

CHERIN: Kheyr? Hoppas allt är bra med dig och familjen? Vad synd att du missade det. Bra diskussion och talare, för ovanlighetens skull!

IDA: Tack för tipset bella! Att ge sig in i Palestina debatten är alltid ångestladdat, tyvärr. Kram!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP