07 mars 2010

Jag, USA och Homeland Security

Reaktioner: 
Hej allihopa! Yes, I am still alive, och har alltså inte hamnat på Guantanamo även om det inte skulle förvånat mig med tanke på att JAG, me myself and I, blev NSEERad när jag landade i USA. Jag och typ alla irakier, även gamla kvinnor och män samt barn, och afrikaner satt i ett rum tillsammans.

Vilken ära. För er som lyckligtvis inte vet vad NSEER är så betyder det i princip att USA misstänker att man kanske utgör en risk för rikets säkerhet (eller kanske vilja stanna i landet olagligt...och ja visst, Sverige är ju ett riktigt U-land så jag kan inte vänta tills jag får överge gratis sjukvård för att få betala för den i USA)! Inte undra på att man inte lyckas fånga alla terrorister när folk som jag blir haffade! Jag frågade givetvis varför de bett mig göra en "special registration" med Homeland Security varpå the officer svarade med att rycka på axlarna "it seems it's just a random check m'am". And pigs fly.


But, other than that.... landet har världens trevligaste människor. Helt ärligt. Inte en kotte brydde sig om att man har slöja, och man fick en massa leenden och "hi, how are you" varje dag. Plus en massa komplimanger för mina otroligt snygga kläder, som man i Sverige ALDRIG skulle få, då vi är allt för fega eller avundsjuka för att meddela en sådan beundran till någon vi inte känner.

Det roligaste var ändå i New York på min favvo affär Banana Republic då en fransk kvinna kommer fram till mig och beundrar min supersnygga tunika från INDISKA som klart och tydligt ser indisk ut. "Where did you buy that dress" frågar hon mig. "In Sweden," svarar jag, varpå hon utbrister med ett leende "ahh yes, Lappland design, I have been there".*skraaattttttt*

Anyways. Vad har jag gjort i USA? Vi kan börja med New York och lite bilder därifrån.

Vad tycker ni? Är det lite Lappland över min INDISKA tunika nedan?

Jag med lappland tunikan inne på mitt favorit frukostställe I New York, Pret á Manger.

Utsikten från mitt hotell nära Rockefeller Center. För snyggt! Förväntade att Batman skulle komma!

Självklart gick jag på en Broadway musikal, South Pacific, som var helt underbar! Jag satt precis vid scenen och kunde känna dofterna! En upplevelse jag rekommenderar även om man inte är pigg på musikaler i sig.

Självklart ett besök i Harlem och Malcolm (X) Shabazz moské. 

 En typisk New York scen. Taxibilar och trafik.


Var på Broadway Comedy Club för lite stand-up! Jag blev självklart en del av komikerns show. Detta för att min kompis köpt en resväska (hon hade som jag, shoppat för mycket), och vi orkade inte gå tillbaka med den till hotellet utan tog den med oss, och självklart såg vi lite skumma ut med vår resväska. Anyways, han frågade vart jag kom ifrån varpå jag stolt svarade land of IKEA. Hans rekation var "On behalf of everyone in New York, allow me to say f*** IKEA." 

McCormick & Schmick's har världens godaste crab cakes! Restaurangen började i Seattle men finns nu självfallet i New York. Detta blev min första måltid i staden.

New Yorks Grand Central Station är så lyxigt! Kolla vilka lampor de har på en tågstation! 

 Ta tjuren vid hornen, som man säger. Statyn representerar vad man i folkmun kallar för "the bullmarket", alltså the stock exchange.


Mer bilder från andra städer kommer snart!

9 kommentarer:

Habiba sa...

Fresh pictures! Looks like you really got to experience the states.

Medan du lyxade till dig i USA så satt jag hemma och frös ihjäl och led.

Välkommen hem. May you find some kind of warmth here in the forever Icebox named Sweden...

Ida D. sa...

Tack för bilder! ;-)
Jag verkligen saknar N.Y.
Det var länge sedan...


:-)


välkommen tillbaka

:-)

Anonym sa...

Nice that you are back!

Bianca sa...

Fazeela! Fresh pics! Du verkar ha haft riktigt kul in the US and A. ;)
Måste säga att bilderna fick mig att vilja genast packa mina suitcases och flytta dit, hahaha!
Hoppas att Leah mår bra nu, hörde att hon var lite sjuk stackarn. :(

MammaMarie sa...

Åååh! Så underbart med New York. Jag verkligen läääängtar tillbaks dit. Jag visste inte att Malcolm X hade en egen gata där.

Jag tror jag ska börja spara till en resa dit. Men om det är sånt hazzle i tullen vet ja int om jag har lust... hoppas det inte vart alltför obehagligt bara.

Fatiha sa...

Åhhhhhh jag vill också åka dit :(
Har alltid velat åka till The big Apple. Insha allah blir det av någon gång.
Tack för bilderna även om längtan blev än större nu.

Fazeela Selberg Zaib sa...

HABIBA: If there is any form of consolation to be found in the fact that I was freakin NSEERd, then please find that to ease your woes! lol

IDA: Tack bella! Tänk att du har bott här! Det måste ha varit en upplevelse, men staden är otroligt snabb och intensiv!

FERRAMIS: Thank youuuu!

BIANCA: You are too sweet, Leah is much better but still a bit under the wether so to speak. Girl, I could pack my bags and go back now! Actually no, I wouldn't pack anything cause you can get everything better and cheaper over there! lol

MAMMAMARIE: Jovisst har han det, faktiskt två stycken Malcolm X Blvd, en i Harlem och en i Brooklyn :)

Jag tror inte du kommer få några problem. Jag hade en enorm otur. You must go back! Jag har redan sålt idén till Fatima hehe

FATIHA: My pleasure! Jag hoppas du får resa dit någon vacker dag, du kommer ha såååå mycket att se och göra. Det är verkligen en fantastisk stad på alla sätt och vis. :)

Haifa sa...

När jag nu inte får se dig så ofta, får jag väl nöja mig med att pussa på dina bilder istället. Saknar dig enormt och ser att du varit och ätit falafel utan mig..
"Lamma shaf as7aboo nesee a7babo"

Fazeela Selberg Zaib sa...

HAIFA!!!!! Habibti!! Mishta2tillek aktar!

Falafel är en sak, but you know I could not eat sushi without you... AKKI ropar på oss, vad säger du?

Kif b'ansaaki ya Haifa? :)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP