06 februari 2010

Sverige sluta försäkra er!

Reaktioner: 
Jag har precis upptäckt något som kan spara svenska hushåll tusenlappar!!!

Jag har länge struntat i att försäkra saker jag köper i affärer, som exempelvis mobiltelefon, tv och laptop. Det är ju slöseri med pengar! Pajar de så gör de nästan alltid det när försäkringen gått ut eller efter flera år av dyra försäkringar som lika gärna skulle kunnat gå till att köpa en ny vara!

Trygg Hansa erbjuder något som heter drulleförsäkring. Och den täcker det mesta! Om jag spiller grönt te med kardemumma på min laptop exempelvis ;)

Och det kostar mig kring 300 kr per år (efter en del mängdrabatter och annat). Större delen av Sibas vinst (80 procent!!!!!) är exempelvis från bl.a försäkringar enligt denna artikel.

Kostnads exempel från OnOFF för försäkring av en tv, en laptop och en mobil:
tv 1139kr (3 år) + laptop 1839 kr (2år) + mobil 499 kr (1år)

Och jag har inte valt några toppmärken utan varorna kommer från kategorin bra och en frän bättre. Det kan alltså bli ännu dyrare beroende på vad som köps.

Sluta överförsäkra er Sverige och lägg pengarna på sparkontot istället!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Wandi sa...

hahaha, men man kan lika gärna ha otur och förlora på det. men det är sant som du säger och man brukar få med typ ett års försäkring när man köper varan, mer än så hoppas jag inte man behöver :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

Välkommen Wandi!

Visst kan det vara en liten risk, men hur ofta går saker sönder fort...och gör de det har man minst en till flera års garanti, konsumentköplagen och en drulleförsäkring till en bråkdel av kostnaden :)

Therese sa...

Hej. Jag hittade precis din blogg, and I Love it :D superintressant och kul!!

Tänkte bara varna dig för trygg hansa, min vän har dom och när våra förråd brann så ställde trygg hansa till med en massa bök för att dom skulle få ut en endaste krona!! Vi har Folksam och hos dom gick allt väldigt snabbt o smidigt, har hört massa andra historier från folk som blivit helt lurade av trygg hansa och i vissa helt utan ersättning.. Kolla om kanske drulleförsäking finns hos nåt annat bolag :) ville bara varna dig, hoppas du inte tar illa upp :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

THERESE: Välkommen till bloggen :) Kul att du gillar den!

Oj, det lät inte bra... och jag som redan skaffat en massa försäkringar där nu... hmm.. jag får testa helt enkelt. Jag blev av med cykeln och det gick bra så kanske jag har haft extra tur? Tack ändå, uppskattar din hjälp darling :)

Kram på dig!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP