01 januari 2010

Skottlossning mot Moské i Malmö

Reaktioner: 
Ja är det detta som inleder det nya året för oss muslimer i Sverige?  

Samtidigt som bröderna Ekeroth och Sverigedemokraterna varnar det svenska folket för oss "faaaaarliga" muslimer. Jag undrar vad de anser om denna skottlossning? Är det något man firar samtidigt som man skålar in det nya året?

Tack och lov bor jag inte i Malmö. Känns som rena rama hatdegeln därnere.

Sverige, rösta inte på Sverigedemokraterna av en enkel anledning: det är att rösta på hat. Och det är inget att önska ens barn.

Läste om skottlossningen i Aftonbladet nyss.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Misha sa...

"Hur många personer som befann sig i moskén när händelsen inträffade är oklart, liksom om det finns någon hotbild mot moskén."

alltså det är så synd. Muslimerna utpekas som ett hot, och vi själva har börjat bli ännu mer hotade o utsatta. när ska d här eländet ta slut egentligen!!
ibland känns det som att i sverige har så himla svårt att acceptera andra religioner o andra saker som inte är "inhemska" och det debatteras fortfarande om slöjan, muslimers speciella krav o bla bla bla. Hur ska man då gå frammåt i utvecklingen. blir så trött på det.
O stackars dom i malmö, dom får ju hot hur ofta som helst!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Misha, jag tror att det skiljer sig väldigt mycket beroende på vem man talar med. Det finns de som är inställda på att hata muslimer till varje pris. Det finns de som kanske inte fått se eller höra något normalt gällande muslimer. Det finns de som haft negativa erfarenheter med de få muslimer de träffat och sedan generaliserar som människor ofta kan göra. Sen finns det andra som är nyanserade eller positivt inställda. De som är nyanserade kan vara kritiska ´till islam men på saklig nivå, eller så är de positivt inställda till det faktum att det finns olika religioner och människor och alla behöver inte tycka samma sak.

Problemet är att i Sverige ídag växer den skara som är inställd på hat och vill "frälsa" andra med deras hat polemik. Det är inte bra för Sverige och Sverige kan aldrig gynnas av sådana spänningar och negativitet.

Vi får hoppas på en bra och fridfull framtid och vi får arbeta för en sådan tillsammans.

Habiba Selberg Zaib sa...

Det där var ju inte snällt gjort.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Habiba, och orka gilla detta liksom!!!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP