20 oktober 2009

Ljuger Åkesson?

Reaktioner: 
Bloggaren Mammamarie (svensk konvertit) som befinner sig i Skåne med flera barn i skolan där upprörs över de felaktigheter i Jimmie Åkessons uttalanden i media. Läs vad hon har att säga om bl.a. kyrkoskolavslutningar.

Vidare avslöjar SvD i en artikel att fler av påståendena i Åkessons senaste debattartikel saknar grund och brister i fakta.

Så kan man då säga att Jimme Åkesson ljuger? Eller är han felinformerad? Är han i så fall beredd att ta till sig den nya informationen som visar att det han säger är felaktigt?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

21 kommentarer:

Någon annan sa...

Nej, det är media och deras sk. "experter" som ljuger.

Aron Ryd sa...

Mammamarie är verkligen helt blåst enligt följande:
”Ingen av mina flickor har kunnat lära sig simma genom skolan eftersom man INTE erbjuder segregerad undervisning.”

Hon låter alltså sina döttrar hellre leva med en högre risk att i en krissituation drunkna pga någon befängd muslimsk idé att barn inte kan simma tillsammans. Åkesson har helt rätt. Personligen tycker jag hon skall anpassa sig till Sverige eller knipa näbb.

Habiba sa...

Jaså? Ser man på...

Men varför är jag inte fövånad..? :D

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej någon annan. Ja det är alltid någon annan som ljuger.

Hallå där Aron Ryd! Hur vet du att de inte kan simma? Kanske har de lärt sig på annat håll.

Personligen, och om man vill se till islam i denna fråga, så finns det inga hinder för barn att simma ihop.

Lärde mig simma i dagis och fortsatte iu grundskolan tills jag kom till en punkt då det inte kändes kul att klä av sig inför killarna i klassen längre. Och det kallas för personlig integritet.

Så är det även blåst det MammaMarie säger om att hon inte har något emot kyrkoavslutningar? Att hennes barn liksom jag själv haft avslutningar i kyrkan?

Som sagt, förbud av sådana avslutningar har humanisterna drivit, inte muslimerna.

Mike sa...

Vänd på frågan.

När har en politiker inte ljugit?

Sven sa...

Aron Ryd är uppenbarligen så klok, klarar att följa länken. Ungarnas mamma skriver där att de inte lärt sig simmar därför att det inte erbjudits segregerad simundervisning. Zaib synes inte ännu ha lyckets lära sig konsten att klicka på länkar. Sen visste inte jag att ni hade gemensamma omklädningsrum inför simningen. Har haft kyrkoavslutning, visst men de försvinner. Testa på en fascinerande konst som kallas googla eller klicka på länken http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_325808.svd
Vänligen

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej Sven.

Jag vet vad hon skrev. Menar fortfarande att man inte kan dra slutsatsen att de inte kan simma, utan att de inte lärde sig simma i skolan. Du kan alltid fråga mammamarie om de kan simma...om detta nu är viktigt för dig.

Själv simmar jag utmärkt.

Sven, simning gemensamt iklädd baddräkt är för många tjejer idag ett trauma och räknas som att vara avklädd (inte naken)...man har de vanliga tonårskomplexen med tidningsideal och många tjejer tycker det är jobbigt att ha baddräkt framför killarna i klassen.

Inget konstigt med det. Eller tycker du Sven att man ska tvinga tjejer att ta på sig baddräkt framför tonårskillar om de inte vill det?

Och varför försvinner kyrkoavslutningarna? Har det något att göra med Humanisternas hätska kampanj?? Eller vill du vända dövörat till och skylla på muslimerna trots att du hör både mig själv och mammamarie säga att det är inget problem att vistas i kyrkan? Kom igen nu Sven, sakligt får det väl ändå vara.

Jag har annat mycket fascinerande för mig, men kommer inte vägra dig nöjet att fascineras av att klicka på länkar Sven! :)

Välkommen åter!

Erik sa...

Seriöst vafxn är det med er muslimer? ÄR ni totalt besatta av tanken på sex hela jxvla tiden? Det har tidigare gått alldeles utmärkt för män och kvinnor, pojkar och flickor att umgås tillsammans på gator och torg, simhallar och hela samhället i övrigt. Ända tills ni kokobängsexdårar kom hit med era hucklen, niqab burkor och övrig religiösa skitdogmer.
Seriöst klarar ni inte av att vistas i offentliga rum tillsammans med andra medborgare UTAN att skyla er så är det ju uppenbarligen nåt fel i huvet på er? Åk hem till era hemländer om ni inte klarar av normal samvaro utan att få totalt kåtslag! IDIOTER!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej Erik,

Har aldrig nämnt ordet sex i mina kommentarer ovan. Det är du själv som verkar tänka på det :)

Dessutom har jag talat om svenska, icke-muslimska tjejer som inte ville bada i baddräkt framför killarna i klassen... På deras begäran i en vanlig svensk skola, blev simningen delad i kill- och tjejgrupper.

Svårt för dig att smälta Erik, jag vet, men så är det. Du får gå och tala med de tjejerna istället.

Hucklen har inte jag hämtat till Sverige. Det hade man i Astrid Lindgrens värld.

Och hemma är jag redan. I VÅRT Sverige.

Anonym sa...

Läskigt med personer som Erik som bär på så mycket hat!!!

Bra Fazeela. Ett Sverige för alla!!!

Alla "svenskar" borde blädra i sina fotoalbum.

Erik sa...

Ok felskrivning av mig ni muslimer bär ju INTE s.k hucklen. Det är ju slöjor ni bär. Vad det gäller de s.k hucklena som kvinnor förr i tiden bar i Sverige var syftet att hålla håret och frisyren ren och snygg. INTE som nåt skydd mot män eller för att upprätthålla kvinnans heder osv. Sverige var det land i världen som först lagstiftade om s.k kvinnofrid år 1260.
Jag är rejält trött på att se muslimska kvinnor gå omkring på svenska gator iklädda slöja, niqab och inte minst de förbannade vandrande tälten. Det är djupt kränkande och demoniserande beteende mot männen i samhället och jag blir gravt kränkt och äcklad var gång jag blir utsatt för denna vidriga syn.
Sverige är ett framgångsrikt land som attraherar många människor från hela världen att bosätta sig här. En del av framgången beror givetvis på att vi har ett samhälle med fri rörlighet och mycket stor jämställdhet! Vill man komma hit och ta del av detta samhälle bör man göra det religiösa till en privatsak. MAN KAN HELT ENKELT INTE BÅDE HA KAKAN OCH ÄTA DEN PÅ SAMMA GÅNG! Det finns gott om muslimska länder för er som vill leva i enlighet med muslimska religiösa dekret och dog mer. Var god flytta hem om det inte passar. För övrigt tillhör jag ursprungsbefolkningen i det här landet och har arvsrätt till Sverige som mitt fosterland. Ni muslimer har INGEN historia överhuvudtaget här.
Godnatt Sverige!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej Erik, kul att du kom tillbaka.

Jag bär inte slöja för att upprätthålla någon heder. Jag bär det för att jag vill det och varför angår endast mig. Precis som det inte angår någon varför en kvinna inte vill ha slöja. Hennes val och frihet kommer först!

Tråkigt att du blir förnärmad av slöjan. Det är inte det som är avsikten. Ansiktslöja har ingen grund i Islam och jag förstår varför du tycker det är obehagligt att se.

Vad trevligt att du är Same? För det är ju de som är ursprungsbefolkningen i detta land. Själv är jag svensk och muslim och detta är mitt fosterland. Glöm inte vart Kristendomen kommer ifrån...Inte är det Ljungbyhed...

Ha en trevlig kväll Erik!

Erik sa...

Nej Jag är inte same. och återigen bör DU läsa på. Samerna bor inte i egentliga Sverige, de bor i Lappland där det är möjligt men långt ifrån säkert att de kan räknas som ursprungsbefolkning. OK?

Varför du väljer att bära slöja och hålla skälen till det hemligt förstår jag inte? Slöjan, Niqab och det vandrande tältet burkan är alla för mig uttryck för en totalt skev syn på hur människor interagerar i samhället alla dessa osmakliga maskeringar står för samma sak bara i varierande grader. Det är som jag skrev i det förra inlägget helt sjukt att gå omkring maskerad i Sverige år 2009. Det handlar också om att ni väljer att inte ta del i det svenska samhället utan vill driva ett separerat samhälle.
Jag blir inte förnärmad av slöjan, jag blir jävligt förbannad.
Jag vet inte varför du drar in kristendomen i det här. Jag skiter fullständigt i samtliga tre mellanösternreligionerna och skulle helst se samtliga tre strykas från svenska samhället. Ljungbyhed??? Vadå Ljungbyhed?

mammamarie sa...

Kul! Kan glädja Erik här att även jag har sameblod i ådrorna, han måste bli hänförd av detta....!?

Erik sa...

Varken ja eller nej får jag svara på det.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Erik, som du själv sa..det är MÖJLIGT att de är ursprungsbefolkning i Sverige.

Intressant att ett plagg gör dig förbannad? Hur kommer det sig?

Mullor i Iran och gubbar i Saudi blir också förbannade när de ser en kvinna utan sjal. Vad är det med er män och kvinnors klädsel?

Kan ni inte låta bli att bli förbannade över vad vi väljer att ha eller inte ha på oss?

Att täcka huvudet med en sjal är ingen maskerad. Köper alla mina kläder i vanliga svenska affärer, så då måste alla affärer ha islamiserats också då! Som danska Noa Noa, exempelvis, där jag är stammis?

Jag är med i majoritetssamhället, bor granne med icke-muslimer i majoritet, har alltid gjort det. Gått i skola där jag var oftast den enda eller en av en handfull muslimer. Jobbar på och gör rätt för mig.

Vad i detta är ett separat liv?

Mycket märkligt resonemang Erik.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Mammamarie, vad intressant! Jag visste inte att du hade same anor :)

Mamma är från Norrland hon med men samer är vi inte släkt med. Otroligt intressant folk och kultur ändock! Har alltid velat besöka Lappland.

Erik sa...

Slöjan symboliserar islam och ett levnadssätt som överhuvudtaget inte bör finnas i Sverige! Slöjan står för könssegregering och ett totalt sinnessjukt samhällssystem där mer eller mindre hela din vardag dikteras av vad stråtrövaren och snuskgubben Muhammed gjorde eller inte gjorde anno dazumahl i ett ökenland långt åt helvete bort från Sverige Islam är så pass intolerant att den bör diskvalificeras som religion. Islam är ju ärligt talat inget annat än imperialism och koloniseringskoncept.
Det finns nog med muslimska länder för er att leva, er kolonisering av Sverige är inte uppskattad. Troligaste blir att Sverige i slutänden kommer drabbas av total balkanisering och inbördeskrig som exjugoslavien.
Jag hoppas du så småningom får ett underbart liv nånstans utanför Sveriges gränser i nåt land med många andra muslimer.
Gonatt.

Habiba sa...

Oj oj oj vilken surpuppa denna Erik va!

Tja Erik! Sist jag tittade på Sverigekartan var Lappland svenskt :S..?
Samer är för övrigt väldigt coola med sina traditioner. Ska man ta bort det också för att det kanske inte är "svensk kultur"...det undrar jag. Hoppas inte det iallafall.

Sen tycker jag du bör lära dig skillnaden mellan ansiktsslöja och slöja. Det förstnämnda kan jag förstå är obehagligt att bemöta. Jag själv är muslim men bär inte slöja och kan ibland tycka att det känns konstigt att titta på en människa som döljer ansiktet på det sättet. Men att slöjan gör dig så förbannad..?? Det var ju tråkigt...

"Varför du väljer att bära slöja och hålla skälen till det hemligt förstår jag inte? "

Fråga en cancersjuk kvinna som kan ha tappat allt sitt hår och väljer att ha slöja på sig. Skulle det vara lämpligt då att tvinga ur denna kvinna att säga varför hon inte vill visa sitt (icke-existerande) hår?

Erik, det angår dig inte. Och om du tror att det gör det så tycker jag synd om de som måste råka på din oföskämdhet som Selberg Zaib.

Du är jäkligt taskig.
Hoppas du mognar och lär dig hur man beter sig mot människor.

Jag vill gärna höra den dagen en beslöjad kvinna är oförskämd mot dig som du har varit nu.

Elin sa...

Erik, du är inte korrekt informerad, sjalen bars visst inte bara för att skydda håret vid arbete i Sverige. Ingen gift kvinna förr skulle ha visat sig ute offentligt utan att täcka håret. I svensk tradition behöver man inte täcka allt hår, vanligen visade man en del av mittbenan om man bar sjal och lite nackhår också om man bar hatt. Före 1920-talet var det främst överklassen som bar hatt, efter detta blev det vanligt bland vanligt folk och hatten symboliserade vanligen modernitet och en urban livsstil. Min mormorsmor såg min mormors korta hår och hatt (1930-tal) som något fruktansvärt både oanständigt och horribelt att klippa av sig "kvinnas prydnad"(håret) och tyckte att hon hade skämt ut henne i hela byn. Sjalen är religiöst motiverad även i svensk tradition, den härrör från bibelcitatet från korintierbrevet där det står att en kvinna inte kan be barhuvad. Fram till 1950-60 var det i många delar av Sverige helt otänkbart att gå in i en kyrka som kvinna utan att ha hatt eller sjal. Hos vissa grupper av kristna som laestadianer så använder man fortfarande sjal i kyrkan och i de strängare inriktningarna bär kvinnorna aldrig byxor och sjal så snart de gift sig och klipper inte håret.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Välkommen till bloggen Elin!

Hade en lestadian i släkten faktiskt...hon var tydligen väldigt strikt!

Jag tror många utav oss svenskar inte har tillräcklig kunskap om vårt eget lands historia. Uppskattar din input!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP