26 augusti 2009

Muslimer i Norrland?

Reaktioner: 
En del vill påstå att muslimer är något främmande och nytt för Sverige och svenskar. Och även om muslimer haft relationer med Sverige sedan vikingatiden (Gotland kan visa upp en hel del intressanta fynd), vill man "återgå till det gamla Sverige innan massinvandringen av muslimer". Ett Sverige där man i alla fall idag tror att man "slapp" träffa på muslimer.

 
Min gammelmorbror Erling (på bilden ovan) träffade på en hel del muslimer vid hamnen i Båtskärsnäs, utanför Luleå. I hans fotoalbum som nu finns hos min mormor, såg jag en bild på en sjöman från Aden i Jemen som han blivit vän med, och detta på 40-talet.
En muslim ända upp i Norrland? Jåå. (På riktig norrländska)

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Anne sa...

Stilig, din morbror!

Fatima sa...

Wow, vad intressant. :)
Nu blir jag sugen på att resa till Gotland och kika på deras fynd. :D

Fazeela Selberg-Zaib sa...

Hej Anne, absolut!

Fatima:

Det finns en massa mynt och annat som arabiska handelsmän tagit med sig när de handlade med Vikingarna som blivit kvar, samt andra fynd. Värt att kolla upp! Gotland är förövrigt en av Sveriges pärlor :)

Ida D. sa...

Intressant berättelse. Jag gillade alltid gräva i arkivet bland gamla bilder hos mina föräldrar och min farfar/morfar. Det är otroligt spännande.

Fazeela Selberg-Zaib sa...

Ida, samma här! Jag gräver i mormors album varje gång jag är i Luleå :)

Anonym sa...

turkiet och wasa är väll inget man glömer va

Habiba sa...

Ååååh jag kommer ihåg när vi upptäckte det :O!! Det var verkligen otroligt...

Vår gammelmorbror Erling var en riktigt nyfiken man...han var nyfiken på olika människor etc och hängde ofta vid hamnen och så. Han var också lite av en filosof...gillade att fotografera och skriva dagbok etc. Stilig också lol ;)

Och vem var det som började med "grävningen" hos mormor först ;)? Jaaaag! :D. Alla borde släktforska! Det e så himla kul

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP