12 december 2011

Halaldejt.se lanserad!

Reaktioner: 

"Trött på att vara singel?" "Är det dags att gifta sig?"


Så inleder den nya dejtingsajten halaldejt.se. Jag brukar ju flitigt "halal-krama" på webben och nu kan man även "halaldejta" i Sverige. Göteborgs Moské står bakom initiativet efter att "många bröder/systrar efterfrågat detta i Moskén,"som de själv skriver på deras hemsida.

I'm all for att hitta lösningar på människors "problem," så länge de själva styr upplägget, och det ska bli intressant att se om verksamheten tar fart. Än så länge är det sju tappra själar som registrerat sig.

Jag tror inte att det här är en lösning som passar alla muslimer, troligtvis inte den yngre generationen som träffar andra "naturligt" pga tillgång till fler kontaktskapande ytor, genom vänner, skola, arbete, föreningsliv etc men det finns en del som säkert uppskattar lite hjälp på traven.

Jag sökte även på "kosher date" för att se om det fanns någon judisk motsvarighet och minsann, våra kusiner i tro är inte sämre! På dejtingsidan Kosherdate kan man även hitta judisk-ortodox äktenskaplig lycka!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Om man inte är muslim eller judisk, vågar man kolla in dessa sajter? Eller det kanske är ett krav att man tillhör en speciell religion för detta?

Fazeela Selberg Zaib sa...

Om du är intresserad av ett äktenskap med en religiöst ortodox jude eller muslim är det väl bara att söka. Som annars i dejtingvärlden, det värsta du kan få är ett nej tack.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP