15 mars 2011

"Till Himlens Försäkringskassa"

Reaktioner: 

Jag höll i en morgonandakt i SR P1 häromdagen, med temat "ansvar". En del av min senaste utbrändhet förklaras i detta avsnitt. Lyssna här.

Vecka 17 återkommer jag då min andra andakt med temat "vrede" sänds. Under resten av året kan ni höra mig i Sveriges Radio med tre andakter till på teman "avund", "heder" och "lycka."

Som en del av er trogna besökare märkt har jag inte bloggat särskilt ofta de senaste månaderna. Jag har helt enkelt jobbat ihjäl mig. Heltidsstudier, halvtidsjobb, moderskap och familjeliv, eget företag och samhällsengagemang samt en stor mängd energitjuvar i mitt liv som jag gjort mig av med. Tack för era mail och kommentarer, jag uppskattar de verkligen och är back in action på bloggen.

Efter att ha gått in i väggen som det heter, och fått några valbehövda stövlar i baken, kan jag inte annat än säga: Thank you Lord! Tack gode Gud för att jag fått insikt om att jag inte kan fortsätta bränna ut mig själv på detta sätt. Att ständigt ge, ge och ge.

Jag håller på med en extreme soulmakeover som yttrar sig i drastiska förändringar i mitt liv. Och jag har inte mått så här bra på länge.

Vi ses på bloggen alla fina. Våren är här och solen har gått upp i mitt hjärta.

9 kommentarer:

Svarten sa...

Ä-N-T-L-I-G-E-N!!!

Sunshine sa...

Vilken väldigt bra insikt det är att ta det lugnt:) Våren är en så ljus årstid och en bra tid för förändringar tror jag.

Anonym sa...

Härligt att höra att du känner dig bra nu och att du är tillbaka på bloggen! Måste erkänna att ud är lite av en idol för mig.

Salam oaliekom!

Anonym sa...

Förresten, jag skulle jätte gärna vilja vara intresserad av någonting liknande som du gör; jobba med biståndsprojekt osv. Hur kom du in på den banan? Vad behöver man för kvalifikationer?

Du gör ett otroligt bra jobb, Må Gud belöna dig!

Fazeela Selberg Zaib sa...

SVARTEN: Hehe tack :) Så känns det för mig också. Och apropå din kommentar, kanske är det nu ni verkligen får lära känna mig... hmm, deep! :)

SUNSHINE: Jag håller verkligen med! Hade det varit vinter vet jag inte om jag blivit lika peppad av att ta nya tag. Älskar våren! Mycket fint i mitt liv har skett på våren.

ANONYM: Tack vad gullig du är! :)
Jag har nog alltid velat jobba med att lyfta fram marginaliserade människor, sedan jag var 10 år gammal och flyttade till Pakistan. Om du är intresserad av att jobba med bistånd finns det många vägar att gå. Du kan läsa utvecklingsstudier på Uppsala Universitet. Eller på Södertörn har de ett helt program om Global Utveckling. Som vårdutbildad kan du också arbeta med bistånd; sjuksköterskor, läkare mm. Läkare utan gränser och många andra organisationer behöver all slags personal: ekonomer, chaufförer, logistik arbetare, lärare, pedagoger,psykologer mm.

Det finns säkert en väg du kan ta som passar dina intressen! Hör av dig om du behöver fler råd eller tips. Jag vet ju så lite om vilken situation du har nu så detta är endast generella råd.

Lycka till :)

Habiba sa...

You are bloody amazing. But not your "average Joe" with an average lifestyle. Alla som följt dig sedan dag 1 förstår vad fan du hållit på med under alla dessa år. Pay no attention to anything else that makes you think otherwise. Ever! That's an order.

Now is rest time though..and yes, that too is an order!

I'll be over at around 17.30 tomorrow (that's the earliest I can do). Ehug<3

Fazeela Selberg Zaib sa...

HABIBA: Thanks so much bay, that's so sweet of you. Well what matters is what y'all that are close to me think and know. Anyone else can go plant corn! lol

See you tomorrow inshallah, don't stress, we ain't goin nowhere :)ehugs!

Nadia sa...

Welcome back on the (blog)track! Lite själfinsikt och mindfulness ger oss Fazzy tillbaka!

Keep it up!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Bless Nadia :)mwah!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP