22 mars 2011

Coola tjejer i Tv, Radio och Film!

Reaktioner: 
Att tjejer är coola är väl ingen nyhet men dessa tjejer förtjänar lite extra uppmärksamhet. I present to you, tre coola tjejer i min bekantskapskrets som just nu sysslar med:

1. Radio. Producenten Amra Heco som har talets och berättandets gåva samt är en mean interviewer! I programmet Barnen i P1 lyfter hon fram barns tankar kring rätt så tunga frågor. Som det senaste programmet "När jag kom till världen". Vi föds på så olika sätt. En del av oss föds under pågående krig. Lyssna på programmet (börjar c.a 00:50 sek).

2. Dokumentärfilm: Zero Silence. Javeria Rizvi Kabani är en av producenterna av denna dokumentär om sociala medier och demokratirevolutionerna i Mellanöstern. Besök dokumentärens hemsida där du även kan ge ett bidrag till produktionen av filmen som spelas in just nu och titta på trailern:


3. Tv: Rena Rama Arabiskan. Nadia Jebril spelar just nu in ett program för UR om det arabiska språket och på resande fot genom Europa undersöker vem som talar språket? Hur det kom till Europa och vad dess framtid är? På denna blogg kan du läsa hennes resedagbok och mer om programmet. Jag hittade följande video på bloggen där två blonda Farstabor talar imponerande klassisk arabiska!

1 kommentar:

Svarten sa...

Såg att Kabani och dokumentärfilmen uppmärksammades i gårdagens Kobra SVT. Jag ser redan fram emot att få se den.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP