25 oktober 2010

Bang! Smutsen är inte väck, Sd.

Reaktioner: 
Jag tittade på en utav mina favoritfilmer igår, "Ett Skott i Mörkret" i filmserien om Jacques Clouseau. Titeln på filmen som annars är en superrolig komedi från 60-talet fick mig att tänka på en mindre rolig tid i Sverige just nu.

I dagsläget spekulerar vi endast om vem personen eller personerna är som skjuter för att döda runt om Malmö. Det vi vet är att människor med en annan etnisk bakgrund än svensk, blivit måltavlor. Men vi vet inte om gärningsmannen är etnisk svensk eller inte. Och egentligen, har det ingen betydelse. Jackie Arklöv var nazist. Karln är mörkhyad. Hans hudfärg räddade inte hans hjärta från att lockas av rasismens mörker.

Sverigedemokraterna som är ansvariga för att föra en, sedan mer än tio år tillbaka, främlingsfientlig kampanj, särskilt i Skåne, bär en stor del av ansvaret om det visar sig att denna person eller personer som skjuter skarpt i Malmö, motiverats av rasism.

Sverigedemokraterna år 2010, "rumsrena" efter mycket användning av Cillit Bang, försöker framstå som ett parti som endast vill begränsa invandringen (märk väl: endast den utomeuropeiska invandringen = muslimer) pga att Sverige inte har kapacitet att ta emot hela världen. Så alltså inte för att man egentligen avskyr dessa utomeuropeiska invandrare med undantaget de kristna araber man försökt flörta med i Södertälje som förhoppningsvis har mer vett och hjärta än att lyssna på Jimmie Åkesson.

Vägen de gått för att komma in i riksdagen är lite mer än ett decennium långt och väldigt smutsigt. Partiet har fortfarande kandidater till olika poster, som sympatiserar med nazism genom antingen ekonomiskt stöd till vitmakt rörelsen eller medlemsskap. Det är ett faktum. Bristen på empati från Sds sida när de ombeds kommentera händelserna i Malmö säger en del om partiet och hur de egentligen känner. Så tyvärr Sd, "Bang! Smutsen är inte väck!"

Nu hoppas jag att denna våldsspiral avslutas, och jag hoppas dessutom att ingen annan människa nu får för sig att söka hämnd genom att utsätta Sverigedemokrater för våld. För vilken människa med hjärta som helst kan säga att det är fel! Människor är vi allihopa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Habiba sa...

Håller med där..man löser inte problem med våld och hat med annat våld och hat. Vare sig det är SD-hat eller invandrar och muslimhhat.

Vad är det i luften där nere i Skåne..?

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP