23 augusti 2010

Nu har min kusin kolera

Reaktioner: 
Läser man i media om kolerautbrott i Pakistan, till följd av de fruktansvärda översvämningarna i landet, hör man ofta om enstaka fall som rapporterats någonstans i norra Pakistan.

Det stämmer inte. Min kusin och hennes två små barn, varav den ena en 8 månaders bebis, har nu alla kolera. De vittnar om fler runtomkring dem som också är sjuka. De räddades av armén nära Nowshera där de var nära på att drunkna. Vattnet var kontaminerat och nu är de sjuka.

Ni vet inte vad som händer i Pakistan därför att media inte har någon aning heller. Allt jag kan säga är att det är himla illa, och det kommer att visa sig att världen en dag får be om ursäkt för att man inte agerat tillräckligt och inte rapporterat tillräckligt, när barnen sakta men säkert går mot en säker död i diarré eller kolera.


Skicka pengar till Pakistan! Kan ni inte det, blogga om det, prata om det, maila om det så att de som kan gör det.

Islamic Relief Sverige finns på plats och genomför en insats i samarbete med Sida. Skänk ditt bidrag till dem på PG: 900181-9. Märk betalningen "AKUT-PAK"Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Miriam sa...

Tack så mycket! :) Om vi behöver säger jag till! :D <3

Miriam sa...

Tack så mycket! :) Om vi behöver säger jag till! :D <3

Habiba sa...

CRAZY!

Ida D. sa...

Beklagar. Men du ska inte känna dig frustrerad. Du är i alla fall någon som gör saker för folk i liknande situationer och du har uppmärksammat allt detta i media. Du gjorde allt du kunde.

kram på dig och hoppas att dina släktingar klarar sig bra.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP