25 juli 2010

Tidningen C

Reaktioner: 
Jag var med i en debatt mot Sara Mohamed (Glöm aldrig Pela och Fadime) flera månader sedan. Såg idag (flera månader senare) att centerpartiet, som höll i debatten om islam och feminism, publicerat en artikel från debatten i deras Tidning C.

Tillåt mig chockas av den felaktiga återberättelsen av det jag sagt. Låt oss ta ett exempel. Jag påstås ha sagt om min slöja:

"För mig är slöjan ett skydd från trakasserier..."

Öh? På vilken planet är den det??? Berätta så tar jag Apollo 66 dit på en gång.  Jag har aldrig sagt att slöjan skyddar mig från trakasserier. Det är ju tvärtom, om något.

Det blir ett klagomail till dem nu.

6 kommentarer:

Fatima sa...

Amen Gud vad fult gjort!
Brukar ofta hända att tidningar ska klippa och klistra meningar hur som helst.. Inte kul ju.

Anonym sa...

Jag menar det inte alls som kritik utan är nyfiken, vad är den riktiga anledningen till att du bär slöja? kram

Fazeela Selberg Zaib sa...

FATIMA: Ja det är frustrerande. Och inte har de givit mig ett svar ännu...

ANONYM: Välkommen! :) Den riktiga anledningen är för att jag vill ha den på mig. Kort och gott. Betydelsen av slöjan ändras hela tiden, den kan betyda många saker. Vill man förbjuda den, blir den ett feministiskt plagg. Vill man exploatera kvinnans kropp som någon marknadsföringsmekanism, blir den en protest för kvinnans integritet. Och den kan betyda mycket mer också :) Kram på dig!

Anonym sa...

daligt svar fazeela till den anonyme om varfor du har slojan eller varfor nagon av oss har slojan...inte for att du vill ha den ar inte forsta anledningen utan for att allah vill att vi ska ha den

Fazeela Selberg Zaib sa...

ANONYM: Är inte ute efter ditt godkännande eller personen som frågade. Jag svarar ej för någon annan, jag svarar för mig det jag vill svara. Vad som finns i mitt hjärta angår ingen, Gud vet redan vad jag tänker och det räcker för mig.

Hamid sa...

Anonym: För det första kan du börja skriva ditt namn. Sen skulle det vara skönt om du kunde släppa din wahabi-attityd. Ja den attityden som ser världen svart eller vitt.
För det tredje behöver ingen ha slöjan av samma anledning som dig.
Hej!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP