24 juni 2010

Slutsats: ingen inkludering = ingen framgång för Sverige

Reaktioner: 
Vi var ett liten grupp med kvinnor som diskuterade religionens roll i utvecklingsarbetet med betoning på feministiska värden och kvinnors rättigheter igår på biståndsminister Gunilla Carlssons kontor. Själva mötet  om jag förstått det hela, handlade om en önskan att samtala med en yngre generation svenska muslimer kring frågan.

Jag välkomnar initiativet men tycker att det är, som man brukar säga, a little but hopefully not too late. Biståndsministern, som jag träffat vid två tillfällen tidigare är väldigt spontan och bjuder på sig själv. Men medger också att hon och hennes generation politker inte alls har koll på det nya Sverige. Dvs, att det finns en hel generation svenskar med olika bakgrund som är en tillgång för Sverige men inte nyttjas. Inte minst bland muslimer av alla färger, former och trosuppfattningar.

Det är det jag lyfte fram. Så länge det inte finns muslimer eller andra minoriteter i större utsträckning på UD, Sida, i media mm kommer man alltid ha en totalt sned bild av världen och Sverige kommer aldrig kunna konkurrera med andra länder i vare sig business, bistånd eller kultur, som förstått att man måste inkludera alla för att nå framgång.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Fatiha sa...

You go girl.
Är så härligt att läsa vad du sysslar med. Även om mötet är sent påtänkt så är det ett steg i rätt riktning. Om det kommer något utav det och utnyttjas rätt.
Förhoppningsvis kommer det in mer och mer mång kultur i politiken. Som sagt det behövs för att öka förståelsen mellan alla människor.

Må allah belöna dig för ditt jobb och underlätta för dig i framtiden.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Tack tjejen! :) Always appreciate your support!

Det är definitivt ett steg i rätt riktning, vi får se vart.

Stor kram!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP