14 maj 2010

Från Hederspris till Bögporr

Reaktioner: 
Imorgon blir det hedersprisutdelning på Ibn Rushds konferens "Islam & Kvinnan" vid Globala Gymnasiet i Zinkensdamm. Kolla bilden ovan för detaljer om eventet som är öppet för alla.

Och nej, hederspriset går inte till den som behållit sin oskuld längst utan handlar om en person/organisation som arbetat för integration och folkbildning.

"Varför har du inte skrivit något om Vilks, Fazeela?". Undrar ni det?

Ja det är fel och totalt idiotiskt att använda våld för att uttrycka sitt missnöje. Nu var det en iranier som heter Sooreh Hera, (inte Vilks) som gjort bögporrfilmen som upprört så många. Tar jag åt mig av de våldsamheter som uppstod pga några destruktiva muslimer i Uppsala häromdagen? Jag har bara ett barn och hon var inte i Uppsala den dagen.

Per Gudmundsson i SvD är så upprörd nu över att Sooreh Hera (som han påpekar har flytt från det islamistiska Iran) och Yttrandefriheten blivit offer.

Men Gudmundsson och alla frihetskämpar, när vi ändå snackar Iran och iranier, ska vi inte också då prata om de iransk-svenska demonstranterna som kastat molotovcocktails på iranska ambassaden i Stockholm? Även i Danmark har man slagit sönder fönstren på iranska ambassaden.

Eller är den sortens yttrandefrihet och våld OK? Lika OK som attacken på Sveriges ambassad i Syrien några år sedan i samband med de danska karikatyrerna? Jag är inget fan av den iranska regimen så bespara mig de anklagelserna.

Jag hör dubbelmoralskvartetten spela ännu en symfoni. Detta får mig att totalt tappa lusten att prata vidare om ämnet. Återkom när samma villkor gäller för alla människor på denna jord.

Jag skrev ett mejl till Svenska Dagbladet och uppmärksammade de på att Norska muslimen Bushra Ishaq tilldelats yttrandefrihetspriset Fritt Ord i Norge. Som första muslimska kvinnan i Norge att få priset är det en big deal!

Jag fick inget svar... eller så fick jag väl det.


I media: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, DN1, DN2, DN3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Svarten sa...

"hederspriset går inte till den som behållit sin oskuld längst"

Aha, det var förmodligen därför jag inte blev nominerad :-)

Fazeela Selberg Zaib sa...

hahahaha! Blev du besviken?

Anonym sa...

Svd kommer att svara när du börjar tryckas. Din eventuella konservativa kompanj. kommer nog bara att störa.
Man reser bäst när man reser själv

Fazeela Selberg Zaib sa...

ANONYM: När jag börjar tryckas? Vart?

Vet inte om jag håller med om att man reser bäst själv. Vad menas med en konservativ kampanj?

Ursäkta alla frågorna men din kommentar var så kryptisk och jag blev nyfiken! :)

För övrigt, har SvD "svarat" tidigare. Lite vikt har jag.

Deeqa sa...

Word Fazeela! Nice blog är ofta här och kikar :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

DEEQA: Tack my dear! :) Vad kul att du lämnade en kommentar, come again! Kram

Anonym sa...

subhamallah att kalla de muslimer för distruktiva är det den som hunden sa också om jag frågar dig vad har du gjord för profeten (frid vara med honom)sluta och klaga muslimer är det inte bättre att du ska anklaga hunden lars vilks .jag hoppas att du ska vara en ytrandefrihetare och låta kommentaren komma fram wassalam

FreddieMac sa...

Du glömmer att de iranska demonstranterna som gick till våldsamheter mot iranska ambassaden i Stockholm GREPS av polisen och fördes bort.

Jämför inte detta med en sluten akademisk föreläsning som avbröts därför att en skränande mobb inte klarade av svensk yttrandefrihet. Som JUBLADE OCH HURRADE när arrangören var tvungen att avbryta tillställningen. Lägg därtill att hr. Vilks blev fysiskt attackerad.

Något som däremot tilläts var den demonstration som hölls UTANFÖR föreläsningssalen. Så den dubbelmoral som du påstår i ditt inlägg finns inte.

Fazeela Selberg Zaib sa...

ANONYM: Vad har jag gjort för profeten (fvmh)? Ja...jag har definitivt inte gjort Lars Vilks känd!

Det har däremot alla muslimer som reagerat destruktivt mot honom gjort.

FREDDIE MAC:

Vart är alla artiklar på SD bloggar, och andra islamofobiska forum om attacken på ambassaderna...dessa människor som alltid påpekar kopplingen mellan en del muslimers handlingar och alla muslimer?

Det är dubbelmoral.

För när människor i Syrien attackerar den svenska ambassaden får jag stå till svars för detta som om någon "enhällig muslimsk åsikt" som står bakom handlingarna.

Detsamma gäller dock inte dessa svensk-iranier.

Zinet Pirzadeh behöver inte svara på frågor om detta. Eller hur!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP