23 april 2010

Forever 21....plus 6.

Reaktioner: 
Jag vaknade imorse med Leah och mannens ansikte en cm från mitt och ett stort "Grattis mamma/frugan"!

Vad hände? Jag var nyss 21? Ja, nyss. Det är det jag försöker säga till syrran som ännu inte påbörjat fritt fall 20. Ni vet, när man väl fyller 20 kan man lika gärna säga 30. Så snabbt går det till the big 3 0.

Men varför denna åldersångest frågar min syrra mig på hennes blogg idag? Good question. Jag känner väl att tiden går fort, att jag inte hunnit med allt jag vill göra och att det är lite läskigt att behöva omdefiniera sig själv för på något sätt gör man ju det när man närmar sig 30.

Sen tittar jag tillbaks på mitt liv (som jag rekommenderar alla att göra när de fyller år), och inser att jag haft ett sjukt intressant liv och hunnit med en massa. Och att ha en underbar familj och vänner skadar inte. En stor kram till er alla!

Mamma, syskonen, svägerskan och brorsdottern Maia överraskade mig med tårta och presenter idag. Jag fick bland annat bägge säsongerna av Huset Elliot! I love that show! 20-talet, två starka systrar och en massa drama, what more can a girl ask for?

Anyways, En tillbakablick av några underbara minnen:

Bosnien, här närmare bestämt, Mostar. En utav de allra vackraste städerna jag besökt.


Skidor i Sunne, med svägerskan och syrran. Det här är barnbacken so don't get all excited!

Walesiskt bröllop (inte mitt så klart) i otroligt vackra och spännande Cardiff, 2006.
Gotland på moped! Jag och min kompis körde från Visby till Fårö och det tog i princip hela dagen.
Jag älskar Shakespeare och här besökte jag hans hemstad, Stratford-upon-Avon. By the way, Shejkan fyller också år idag :)

Delfinsafari i Oman!

Mitt andra besök till pyramiderna i Giza, på häst så klart!


På mitt sista dyk i Fujairah, omringad av barracudor, som gav mig dykcertifikatet!

Min vigseldag 2008 i Moskén. Min man har all anledning att vara så glad ;)
Mannen och jag vandrar i Montreux bergen (Schweiz)

Vi hann med en resa till Egypten med Leah i magen. Platsen heter Al-Azhar Park och är ett måste om man är i Kairo.

Min ögonsten Leah föds och jag går med i mammaklubben!

15 kommentarer:

Elin sa...

Vilka många spännande och roliga ställen du verkar ha varit på! Lyllo dig! Så har du en liten sötnos också, vilken lycka att ha ett barn. Du verkar ha hunnit med en hel del.

Habiba sa...

Haha du har 3 hela år kvar till 30. Take it easy bay..and you sure don't look 30 to me. Whatever that looks like :S. Tack för ett läsvärt inlägg. Du har hunnit med massor..både nöje men även en jäkla massa nytta.

Love the pictures btw..haven't seen them in ages. :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

ELIN: Tack! :) Jo jag har hunnit med en hel del, men så har andra saker fått lida. Så är det med allt i livet. Men allt har sin tid och plats och det man inte hunnit med kan man göra sen :) That's my motto! Jag önskar dig en massa kul i livet också! :)

HABIBA: I know...jag tänker ta vara på dem, you best believe! Yeah you're right, it's been one heck of a life so far. I could write a book! And I will lol

Anonym sa...

Grattis från oss fyra Fazeela!

Fatima sa...

Grattis finaste Fazeela! <3
Jag tycker du är väldigt lyckligt lottad som fått uppleva så mycket redan vid denna unga ålder. Underbara bilder. Nu ser jag hur lik Leah är sin pappa! ;)

GRATTIS IGEEEEN! ;)

Elin sa...

Ja, vi hinner alla göra olika saker och vi har alla olika prioriteringar, men många av de saker du har gjort är saker jag själv vill/velat göra som att resa och få ett barn.

Nåja, några resor har också jag hunnit med, men inte så många som jag önskat. Och även jag har hunnit med mycket annat jag velat. Man får vara glad för allt det man gjort och inte vara ledsen för det man inte gjort. Jag börjar också närma mig 30 så jag känner igen känslan av att tiden gått fort. Av det jag hunnit under mina år mellan 20-30 så är jag nog stoltast över min utbildning och att jag har ett jobb. Dessutom har jag lite drygt två år kvar så jag har än tid att lägga till mer till listan.

Fazeela Selberg Zaib sa...

FERRAMIS: Tusen tack, alla fyra! :)

FATIMA: Thanks girl! Jo jag är oändligt tacksam till Gud för mitt liv. Det har inte varit lätt men jag tycker jag gjort det bästa av det ändå :)

ELIN: Ja då förstår du verkligen where I'm coming from :) Men du har helt rätt, det här med prioriteringar. Det du är mest stolt över, din utbildning, är det jag inte hunnit göra klart. So there you go :)

Men som du sa, vi har än tid kvar innan 30 (och efter det också så klart!) att hinna med en massa. Ska vi göra en deal? Jag gör klart min utbildning innan 30, och du tar och reser loss (och förhoppningsvis kanske även en liten bebis?) :)

Har du något/några drömresmål?

MammaMarie sa...

Grattis, kära du! Det är tur att du började tänka efter lite på ditt liv, för vadå "jag inte hunnit med allt jag vill göra "???! Hur mycket MER hade du trott du skulle hunnit med innan 27 års ålder?! Du verkar ju hålla på med allt möjligt - HELA tiden. Jag kan tänka mig att du ger andra - i din ålder - prestationsångest, liksom...

Sofia S sa...

Hey girl! GRATTIS gumman!!! Miss you!! Den där boken måste bli av snart, får se till att skriva den snart ;) PUSS

Fazeela Selberg Zaib sa...

MAMMA M: Haha tusen tack! Ja du, jag är så rastlös...jag vill det och det och det. Gärna igår. Det är nog inte så lätt att vara gift med mig haha

Hoppas verkligen ingen får prestationsångest hehe Däremot får de gärna bli inspirerade att leva livet :)

SOFIA S: Tack gumman :) Jag är övertygad om att vår bok blir en bestseller...Vi måste sätta igång!!

Elin sa...

Jo, kanske en bäbis, om gud vill och allt annat klaffar...

Drömresmål? Tja, det är många. Prag, Rom och Istanbul på lite närmare håll och ska man åka lite längre så har jag alltid drömt om att åka till Indien och resa runt där och se lite olika platser. Samma med USA, skulle vilja se många olika platser där, det är ett så stort land med så mycket variation i folk och geografi. Men jag vet faktiskt inte om jag skulle säga nej till att åka någonstans faktiskt, jag är övertygad om att alla länder har något jag skulle tycka vara intressant. Ett fritt Palestina skulle jag gärna åka till också, men vem vågar hoppas?

Fazeela Selberg Zaib sa...

Prag låter så mysigt och kulturellt på något sätt. Jag har aldrig varit där. Inte Istanbul heller, dock var jag nära på att ta bussen dit från Damskus. En resa på c.a 30 timmar. Men det blev aldrig.

Rom är fantastiskt och ett måste! dessutom är det ju himla billigt och resa inom Europa. Ryanair!

Man måste våga hoppas på allt gott... ett fredligt och rättvist Palestina, ett hälsosamt Palestina. Inshallah!

Nadia sa...

Say whaaat? Inga 018 bilder? Har du glömt den tiden, det var ju de gyllene tiderna, innan du vinkade av oss och gifte dig :P
Det var en av de roligaste tiderna för min del, Fazzy!
Hugs!

Maryam sa...

Grattis i efterskott!! Själv så fyller jag också 27 om två månader :). Visst kan man väl säga att man får liiite prestationsångest när man ser allt som du hunnit med ;), men jag tror inte riktigt att jag har samma drivkraft som du verkar ha. Det är underbart att se och läsa om det, machallah! Må Allah ge dig ett långt och lyckligt liv här på jorden och i det efterkommande :). Asalam aleikoum

Fazeela Selberg Zaib sa...

NADIA: I promise my dear, 018 ska få ett eget inlägg.... you are so right! Det blev bara så mycket bilder så jag sållade lite... :)

MARYAM: Tusen tack sötnos! Vi har alla våra speciella egenskaper och du har säkert ett överflöd av dem :) Må Gud ge dig det bästa också och ett bra år med barakah. Grattis i förskott! :)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP