11 mars 2010

Vilks, Jihad Jane och mitt livstidsjobb

Reaktioner: 
Eftersom jag är muslim, förväntas jag reagera på allt som alla muslimer på hela jorden gör och säger som är negativt eller på något sätt går emot demokratins principer.

Med andra ord, ett livstidsjobb i "reaktioner" skulle inte räcka för att göra er alla nöjda.

Så med all säkerhet har en del av er klickat in för att läsa vad jag tycker om de senaste mordhoten på Lars Vilks, där någon grupp muslimer på Irland och en amerikansk kvinna vid namnet Jihad Jane planerat att mörda Vilks.

Innan jag svara undrar jag, vad tycker du om mordet på gravida muslimska enbarnsmamman Marwa El Sherbini i en tysk rättssal några månader sedan? Hmm? Cause I sure didn't hear a damn thing! (Se bilden ovan som återskapat händelsen)

Lars Vilks är en konstignär som när sig på trenden att sparka på muslimer. Det handlar om att bli känd, punkt. Bryr jag mig om honom? Nope. Bryr jag mig om hans (tand)verk? Nope.

Tycker jag att han ska mördas? Of course not. Jag tycker däremot att Jihad Jane behöver ett besök hos frissan för den frisyren dödar!

Profeten Mohammed fred vare med honom förblir en utav mina förebilder oavsett vad Vilks kladdar på papper.

Godnatt!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bezlan, gympasal full med barn + utplacerade truppminor.
Hittar inget om det på din blogg...
It works both ways you know

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej Anonym,

Med tanke på din osmakliga kommentar, tror jag nog att jag sörjde mer för de barnen i Bezlan än vad du sörjt Marwa El Sherbinis död, hennes mördade bebis, hennes felaktigt skjutna man, och lilla pojke som vittnat hennes brutala mord.

Daniel sa...

Är inte riktigt insatt, men vad hade den som mördade Marwa El Sherbini för detaljerad bakgrund? Den kanske kan vara relevant i diskussionen. Beroende på vem som för den, förstås.

Fatiha sa...

Varför har vissa större "värde" än andra?
Vare sig muslim eller inte, ingen absolut INGEN ska bli mördad bara sådär.
Sörjer ALLA som blir dödade, vare sig det är med bomber, gevär eller knivar. Muslim eller inte.

Bra inlägg Fazeela.

Bara för att man är muslim ska man inte behöva stå till svars för vad andra muslimer gör.
Lika så ska inte icke muslimer stå till svars för vad andra icke muslimer gör.

Anonym sa...

vart har du hittat bilden?
den är ju hur cool som helst

finns det fler liknande?

antar det är tragisk händelse och allt det där . men va fan det är ju tyskland... dom kan ju inte bara syssla med och stoppa korv och hälla upp öl där

gillar hur galen killen ser ut och hur vacker han gjort henne. skulle kunna tro hon heter Esmeralda och

Johan sa...

Världen har blivit galen och vi med den. Särskilt när vi inte kan se de ytterst starka krafter som regiserar den tydliga islamofobiseringen som skett och eskalerat sedan den 11 september 2001. Att av amerikansk underättelsetjänst släppa nyheten om en galen kvinna med smeknamnet "Jihas-jane"... Samtidgt som Israel låter medela att de skall bygga 1600 nya bosättningar och invasionen av Irak är högst förestående.

Bra inlägg!

Ida D. sa...

"...Jag tycker däremot att Jihad Jane behöver ett besök hos frissan för den frisyren dödar!"


AHSHAHAHAHAH...!


Årets pärla!

:-)


tack

Fazeela Selberg Zaib sa...

DANIEL: Välkommen! Han var neo Nazist med rysk bakgrund.

Det är inte lika relevant som det faktum att ingen svensk media verkar ha tänkt skriva om fallet förrän jag började maila och ringa runt. Efter ett samtal med SvD som var väldigt tveksamma, beslutade de ändå för att publicera nyheten. Då följde resten av svensk media på den vågen. En våg som var kortvarig.

FATIHA: Håller med fullständigt! Att man ens ska behöva säga det är så tragiskt.

JOHAN: Hej och tack! Visst är läget galet. Vet inte om nyhetssläppet har ett samband med det men det är inte första gången någon världshändelse överskuggar ett annat brott. Jag tror många nationer utnyttjar sådana situationer, inte bara Israel. Välkommen åter!

Anonym: Bilden finns på nätet. Tyskland har en mörk historia...hoppas bara inte framtiden blir likadan.

Har svårt att se skönheten i denna bild...den väcker bara sorg och förfäran.

Fazeela Selberg Zaib sa...

IDA: haha I am glad you liked it!

Suhistan H sa...

Fascinerande att Vilken får större utrymme i tidningarna än jordbävningsoffren i Haiti, Chile och Turkiet. Jaha då vet vi vilket värde dessa stackars människor har för vissa journalister.

I allra högsta grad lider ju mannen Vilk uppenbarligen av pensel- och narcisst-torka; han har väl inte fått synas tillräckligt i media. Fullkomligt patetiskt av Vilkjen och samvetsbefriade journalister och media.

Fazeela Selberg Zaib sa...

SUHISTAN: Du har en viktig poäng. Jag hade inte tänkt på den aspekten heller, och visst är det helt sjukt att han får mer uppmärksamhet än offren i Chile, Haiti och Turkiet.

Jag tycker alla ska strunta i karln. It's not worth it.

Välkommen åter!

Anonym sa...

Viiiks alltså vem verkar bry sig om ett par senilåldrande dårar...Alltså mörda icke någon!! men däremot skulle man vilja kidnappa de till ett äldreboende!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP