12 mars 2010

Vadå svenska muslimer beklagar riksdagsbeslut?

Reaktioner: 
Läste idag i en artikel i tidningen Dagen att "svenska muslimer beklagar riksdagsbeslutet" där man alltså i Sveriges Riksdag gjort en omröstning där majoriteten anser att Turkiet begått folkmord på Armenier. 

Har folkmord på Armenier begåtts i början på 1900-talet så har det hänt och det finns ingen anledning att förneka det. Punkt slut. Be om ursäkt, och blicka framåt! Finns ingen anledning att lasta vanliga turkar som lever idag för det, eller som en del armenier tyvärr gör, lastar hela världens muslimska befolkning för något de flesta aldrig hört talas om.

Jag tycker inte att beslutet är beklagligt. Varje land ska ta ansvar för sin historia. Tyskland har fått göra det, Serbien får gärna göra det mer än de gjort hittills (där krigsförbrytaren Milosevic bland många anses vara en hjälte än idag) och ska därför också gälla alla andra människor, inklusive Turkiet.

Sen att EU ställt särskilda krav på Turkiet för medlemskap som andra nyblivna och kommande EU-länder inte fått, det är en annan femma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Dessa mina minsta bröder sa...

Jag tycker du har en bra inställning :Citat"Har folkmord på Armenier begåtts i början på 1900-talet så har det hänt och det finns ingen anledning att förneka det." slut citat.Att svenska muslimer beklagar beslutet är olyckligt ger bara en fortsatt polarisering av relationer kristna/muslimer

Anonym sa...

Mona Sahlin sa att detta var viktigt för hennes vänner armenierna,syrier assyrianer som hon träffat i "Vårt Land".
Problemet med detta är inte erkännandet av historiska fakta att muslimer behandlade kristna assirier illa en gång i historien.
Utan att I sverige bor idag fler olika grupper som är i tvist med varandra kring en massa olika frågor. Vad man nu gör är att flytta dessa motsättningar till Sverige genom att ta detta beslut. Detta kommer att visa sig genom krav från andra grupper att i riksdagen ta deras parti i olika frågor. Nej vi vill inte importera de motsättningar som är just de orsaker5 varför folk flytt tillsverige. För att få fred , leva i frihet och slippa kriga på gatorna.

Anonym sa...

Skillnaden är att armenier begick även mord på turkar också. Något som Syrianer och Assyrier var delaktiga i.
Rapporten är alldeles för ensidig.

Kolla på Frankrikes folkmord mot det algeriska befolkningen

Fazeela Selberg Zaib sa...

DESSA MINA MINSTA BRÖDER: Välkommen :)
Egentligen tycker jag det är en missvisande rubrik, att svenska muslimer är emot beslutet då artikeln endast hänviar till SMF som inte representerar någon majoritet av muslimer.

Ser ingen anledn ing att uppleva en polariserad relation mellan kristna och muslimer :)

ANONYM 13:32: Jag förstår ditt sätt att resonera. Jag tycker att det är lite märkligt att vi i Sverige röstar om en historisk händelses vara eller icke vara i ett helt annat land nästan 100 år sedan.

Mitt inlägg är mer generellt...jag tycker att man ska som människa erkänna de fel som begåtts och inte motsäga detta.

ANONYM 2: Om så är fallet är det hemskt och detta bör historien bevisa.

Men som man säger, two wrongs don't make a right.

Rätt är rätt sa...

Ett erkännande av ett folkmord är lika viktigt oavsett om det hände för 100 år sen eller 62 år sen och oavsett vilka parterna var. Alla kort på bordet säger jag.

Annonym1: tycker att det är illa att bagutalisera ett filkmord och etnisk rensning med att kalla det det citat "behandla illa". Det är illa min vän :)

Annonym2: Fram med bevis på att armenier assyrier mm. ska ha utfört folkmord på turkar. Det har jag välldigt svårt att tro. Men du kanske menar att det genom tiderna har funnits en och annan som har mördat en turk här och var.
Annars är det patetiskt att slänga upp missinformation bara för att skydda "ärslet".

Anonym sa...

Ja! Utspel och skämt görs mot muslimer för att muslimer har visat sig vara svaga och toleranta mot förtryck! Dessutom är våran ummah väldigt splittrad!Pga egna världsliga begär passerar våra liv i andra människors händernas makt-er!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP