25 mars 2010

Dra dit chillipepparn växer...

Reaktioner: 
...alla ni som påstår att muslimer är terrorister.

Över 3.000 människor har dödats i självmordsattentat i Pakistan sedan 2007. Extremister med kopplingar till talibaner och terrornätverket al-Qaida pekas ut som skyldiga. De motsätter sig bland annat regeringens samarbete med USA.   -Dagens Nyheter

Som muslim idag utpekas man till att vara terrorist, samtidigt som Al Qaeda/Talibaner eller vem det nu är förbereder sig för att spränga ihjäl en och halva ens släkt. En del av den amerikanska militären begår övergrepp på civila i Irak och Afghanistan. Sverigedemokraterna gör allt för att göra livet surt för muslimer och Marwa El Sherbini och hennes ofödda barn mördas i en tysk rättssal utan att någon bryr sig.

Men muslimer, det är ju de som är terrorister...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Den som skriver sa...

Efter alla dessa år av debatt som handlat om Islam och muslimer och mediabevakningen av oroshärdar (med muslimsk majoritetsbefolkning)har jag kommit till en slutsats.

För den stora massan, Erik och Anna som sitter framför sina tv-apparater i bl.a. lilla Tomelilla betyder inte 100 döda i Baghdad eller 50 döda i Peshawar någonting! Det handlar inte om att svenska folket är känslolöst eller saknar empati. Det handlar delvis om rapporteringen av dessa händelser men också om att man blivit genom åren övermättad och tillslut kanske omedvetet likgiltig. Slutligen handlar det om identifiering och geografisk avstånd. Hur kan Erik och Anna känna igen sig i Fatima och Ahmed som fått delar av sin familj dödade och med största sannolikhet lever i extrem fattigdom där kampen för att överleva dagen är det enda man orkar tänka på. Erik och Anna har inte upplevt krig, sett på hur många personer från familjen dödats, fått utstå förnedring, hot och korruption samt hunger. Har man inte upplevt detta kan man inte heller relatera till hur Fatima och Ahmed har det, dessutom är det så hemskt så man viftar enkelt bort det genom att byta till kanske tv4 för att se på "Halv åtta hemma hos mig" istället! Men så blir det reklam och ett inslag om jordbävningsoffren i Haiti kommer upp och man ombeds att skänka en 50lapp i stöd. Samvetet gnager, man undkommer inte, det negativa, misären, döden, offren! Anna och Erik fattar tag i sin mobiler och sänder snabbt ett sms och skänker varsin 50lapp! Plötsligt ropar jaget hur bra man är och vilket "fantastiskt bidrag" man kommit med! Dagen efter går Anna och Erik glada till sinna jobb där det över frukostfikan pratas varmt om hur alla skänkt en slant!

Här kommer den svenska självgodheten in som jag bokstavligen SPYR över! Kära mina medmänniskor, hur många 50 eller 100 lappar ni än skänker kan dessa aldrig kompensera för förluster av vänner och anhöriga!

Kom väl ihåg att dessa lappar är droppar i havet, det ska inte stilla och tillfredsställa det egna jaget, samvetet. Även om de där 50-100kr skänks till hjälp för Fatima och Ahmed så räcker inte det! Det finns mycket mer att göra och att engagera sig i, låt inte självgodheten ta över era sinnen så att ni förblindas över vad era medmänniskor går igenom varje dag- på hemmaplan. Det finns många med namnet Fatima och Ahmed i er närhet, som dagligen får utstå hot trakasserier och diskriminering. Många är födda och uppvuxna och har kanske gått i samma dagis och skola som Anna och Erik och är förmodligen mycket mer lika Anna och Erik än Ahmed och Fatima i Baghdad och Peshawar. Frågan är tycker Anna och Erik att grannarna Ahmed och Fatima är lika dem? Nej, förmodligen inte och därför kan Anna och Erik gå obemärkt förbi när chefen på jobbet klampar in och frågar lite arrogant och skämtsamt Ahmed/Fatima om man bett en liten bön och någon kommer med kommentaren- "oj vad blek du är, måste du fasta vad hemskt det måste vara vad löjligt"!

Tyvärr men så här ser det ut min kära Anna och Erik, försök att sätta er in i hur det är att dagligen bli förlöjligad över sin livsstil och ifrågasatt över sitt livsval! Undrar om ni skulle tolerera att någon "skämtade" med er på samma sätt?

Det här får många av oss muslimer gå igenom varje dag utan att någon reagerar eller tycker att det är konstigt? Här hjälper inga pengar! Civilkurage hjälper dock, vågar inte Anna och Erik öppet konfrontera chefen eller någon annan kan de i alla fall vissa solidaritet för sina medmänniskor på annat sätt!

Hos mig väcks en annan fråga nu, ser Anna och Erik sina grannar och arbetskamrater Ahmed och Fatima som medmänniskor eller inte?

Jag undrar över det...........

Fazeela Selberg Zaib sa...

DSK: Välkommen! Det var en lång kommentar :) Mycket på hjärtat?

Du har en poäng när det gäller att kunna känna igen sig i andra och sympatigraden. Det är så människor fungerar men ibland har det också andra orsaker. Det är det som kanske är mest oroande. När man slutar bry sig eller känna empati pga någons religion eller hudfärg...då är det riktigt illa.

Habiba sa...

Det är det många inte har förstått när det kommer till terrorism och terrorister:

Det är hjärntvättade, oftast desperata människor oavsett religion eller ingen religion.

De bryr sig inte om de skadar ngn som har samma religion som dem.

Alla är offer för terrorismen isåfall. Muslimer som icke-muslimer.

Punkt slut.

Fazeela Selberg Zaib sa...

HABIBA: Absolument!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP