27 mars 2010

Cherry St. Food Bank & Motståndet mot sjukvårdsreformen

Reaktioner: 

När jag var i Seattle besökte jag Northwest Harvest Cherry Street Food Bank, en matbank för fattiga och låginkomsttagare i Seattle. Jag stod och fyllde påsar med müsli tillsammans med en riktigt helylle amerikan, 19-åriga Preston som dessutom hade norska anor. Vi kom efter ett tag in på det här med sjukvårdsreformen i USA. Och jag började förstå varför många amerikaner har så svårt för att acceptera den.Preston:
Is healthcare free in Sweden?
Jag: Not entirely, but it is government subsidized so basically you can say it is next to free.
Preston: And how do you feel about that, I mean, do you think it's a good thing?
Jag: What's not to like about that? If I get cancer it doesn't have to mean I need to take another mortgage on my house to pay for healthcare?
Preston: Yeah that's true but I mean, can you like get a second opinion from another doctor? Are you free to choose which doctor you go to?

Myntet ramlade på plats. Jag fattar grejen nu. Den skrämselproganda som mostståndarna till sjukvårdsreformen i USA spridit (om att staten kommer bestämma vilken doktor du ska gå till och du har ingen möjlighet att byta) har satt sig i hjärtat på människor ända till det öppna, och rätt framåt i tänkande, Seattle. En ung collegekille som Preston, vars bästis kommer från Irak, hade påverkats.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Habiba sa...

Haha naww fresh pics! Preston seems like a rly nice guy :)

And so cool with this Cherry food bank. Is there anything they dont have in the states??

Fatima sa...

Vad spännande att få gå på såna ställen. :)

Fazeela Selberg Zaib sa...

HABIBA: He was wonderful! You can have a fab time in the States.

FATIMA: Det var så intressant och underbart att ge tillbaka till andra man nnars inte skulle få chansen att göra något åt.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP