05 februari 2010

Vadå Islams "rätta ansikte"???

Reaktioner: 
En 16 årig tjej i Turkiet blev levande begravd av sin släkt bara för att hon hade umgåtts med killar.

Jäkla sjukt och jag blir jäkla arg! Vad är det för barbarer?

Till råga på allt läser jag ett blogginlägg om fallet, med titeln "Islams rätta ansikte." Och vilket ansikte är det?? Inte fasiken har jag sett det ansiktet, eller behövt genomlida det och jag umgås med en masssssssa killar så det så!

Det är så äckligt att läsa om sådana händelser (och SvD pekade ut det faktum att hedersmord är vanligast i den kurdiska delen av turkiet, och märkligt nog även i den kurdiska delen av Irak...reds anm...så hmmmmm kanske är det något av en kurdisk problematik??)

Men än mer äckligt blir det när någon rasist och islamofob i Sverige mitt i denna fruktansvärda händelse vill kapitalisera på denna flickas blod genom att vinna lögnaktiga poäng i hatkampanjen mot muslimer.

Skäms du inte!

SvD: 1 och 2

37 kommentarer:

KLARTEXTEN! sa...

Var glad att du lever i ett icke muslimskt land, så slipper du hängas som feminist.

Här kan du tala fritt och bli behandlad som jämlik, men aldrig i ett muslimskt land. Fint att vara muslim här va, med tryggt avstånd från verkliga islam!

Anonym sa...

Är muslim själv och håller med författaren till "islams rätta ansikte". Hatar den här j**vla kvinnokränkande, maktskapande religionen! För det är vad den är! Män som utövar sin makt över kvinnor genom att hänvisa till religiösa lagar och böcker! Och nej, jag är inte kurd men lider fortfarande av samma problematik som kurderna!
Antingen är du väldigt privilegierad som inte behövt utstå den här problematiken som muslim eller så lever du i din egen lilla drömvärld med inbillning om allt är frid och fröjd.

Anonym sa...

Man blir ju inte förvånad.
Sorgligt att så fort det är ett brott där Islam är religionen så utnyttjas det av främlinsfientliga krafter.
Så kallade hedersbrott är ju kulturellt betingat och har ingenting med en speciell religion att göra.
Vi brände ju häxor på bål och vi kallade oss rätttrogna kristna på den tiden.

Anders sa...

Låter en smula pretentiöst med "skribent" och "föreläsare" med tanke på din pubertala språknivå. Håller med Anonym att du är ytterst naiv.

För övrigt är hedersmord inte enbart en muslimsk tradition - däremot är det en klassisk mellanöstern-tradition, vilket gör mitt iakttagande kan hävdas vara rasistiskt, med visst fog. - Detta i motsats till Klartexts, som orasistiskt enbart syftade på Islams, religionens, patriarkala fascism...

Fazeela Selberg Zaib sa...

KLARTEXTEN, välkommen till bloggen. Jag lever i mitt land och trivs med de ideal vi i Sverige för det mesta lever upp till.

I mitt Sverige och de flesta svenskars Sverige kan jag (nästan alltid) åtnjuta att bli behandlad som jämlik. Att uttrycka mina åsikter, och kämpa för kvinnors rättigheter.

Kan jag bli behandlad som jämlik i ditt Sverige? Eller är jag en "obotlig cancersvulst" som en del av dina fränder uttrycker sig om islam och muslimer?

Eller är jag en terrorist?

En mussla?

"Verklighetens islam"...det kommer du aldrig hitta i någon större utsträckning i dagens muslimska länder. De styrs av patriarkala kulturella system, och diktatorer som är långt ifrån intresserade av islam som annat än ett maktmedel att missbruka för egen vinning.

Vart i koranen står det om hedersmord? Vart står det att man skall begrava sin dotter? Sitt kött och blod?

Anonym, du har mina sympatier då du lider av PATRIARKALA system som använder islam som täckmantel.

Jag är fullt medveten om att dessa människor finns och för mig försöker de förstöra allt som islam står för.

Jag är privilegierad som västerlänning, och det är vi alla bortskämda svenskar som har ett himla bra liv här, vilket jag tackar Gud och sen folkets hårda arbete för.

Men någon drömvärld har jag ej. Jag har rest flitigt, bott i flera länder med muslimsk majoritet och läst koranen pärm till pärm...och håller fast vid att islam inte förespråkar hedersmord. Men en del ruttna muslimer finns det gott om. Som det finns ruttet folk överallt på jorden.

Du får gärna läsa mitt kapitel i boken Salam om Krig fred och islam. Kapitlet heter "Fitnah som rött kort" och tar upp denna problematik.

Sen behöver du inte älska islam, that is your choice. Men när vi hatar människor leder det ofta till att vi inte blir bättre än det vi hatar.

THE Banana sa...

Hedersproblematiken är inte en unik eller överväldigande kurdisk problematik vare sig i Turkiet eller Irak eller mellanöstern för den delen. Turkiet i synnerhet vill gärna få den att framstå som det med fingerad statistik och brottsomrubriceringar. Mer kan man lääa om detta i Kurdish human rights dokumentation.

Veritas sa...

Alla religioner är skapade av människor för att upprätta ett systematiskt förtryck, av kvinnor, av de mindre bemedlade etc. Man intalas att stå ut med tillvaron eftersom man får det ju så mycket bättre efter döden. Så oerhört tragiskt med dessa lögner.

Jag säger inte att alla muslimer är lika grymma och sinnessjuka som de kurder som begick detta ofattbara brott mot sin egen dotter, men faktum är ju trots allt att islam är oförenligt med demokrati och jämlikhet. Man behöver ju bara se sig om i världen för att inse detta, Pakistan, Egypten, Saudi, Iran, etc etc. Dessutom begås ju tusentals så kallade hedersmord (kan inte tänka mig något mindre hedervärt än att mörda sin egen dotter) även i de flesta västländer av bekännare till denna den värsta av religiösa villfarelser (tillsammans med den lika ofattbart imbecilla religionen mormonism; att någon kan tro på det dravlet är tragiskt för mänskligheten).

Islam är i grunden odemokratisk, ojämlik, och barbarisk, och det kan ju observeras varje dag i de länder som är "islamska stater".

KLARTEXTEN! sa...

Tack !Det vore grovt lögnaktigt att säga att jag ogillar muslimer! Jag känner muslimska kvinnor jag bara vill krama! Skitbra människor.

Men problemet är inte på det planet! Problemet är att Sverige sakta men säkert håller på att få en muslimsk majoritet!

Då hinner verkligheten ifatt dig! I ett muslimskt samhälle finns ingen jämlikhet, och det vet du mycket väl, om du har läst koranen! 4:34 som sagt!

Det är skillnad på den muslimska individen utanför ett muslimskt samhälle och den muslimska massan.


Jag har aldrig påstått att hedersmord föreskrivs i koranen!

Däremot är koranen mycket patriarkalisk och slår fast kvinnan underordnade roll. Och hur är det med haditherna?
Har Muhammed utfört eller förespråkat hedersmord (vilket jag inte vet) så är det praktiskt taget muslimsk lag, dvs måste följas! Det vet du också!

Förklara för mig hur sura 4:34 går ihop med din jämlikhetssyn!
Sen har vi arvslagarna i koranen, där kvinnan ärver hälften mot mannen. Hur jämlikt är det?
Och föreskrifterna om att kvinnan skall dölja sitt behag (slöja).

Allt signalerar klart manlig dominans! Al Shabaab i Somalia stenade en 13-årig flicka för att hon våldtagits. Jag tror dom kan koranen och haditherna.

Som du vet är haditherna oerhört viktiga för korantolkningen. Och koranen föreskriver klart och tydligt att Muhammeds föreskrifter och exempel (haditherna) skall följas!

Och du vet väl att stening utfördes av Muhammed Eller hur?

Sen har vi en massa annnat också förstås vi inte hinner med här.

Ida D. sa...

Jag skrev om ämnet med Koranverser som tydligt och klart fördömer liknande ohyggliga brott:

http://forumforfrihet.blogspot.com/2010/02/mord-saknar-heder-och-stod-av-koranen.html

PS! När en kristen sekt i Afrika satte upp på korset sju personer, sa jag aldrig att det var "kristendomens rätta ansikte"!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Anders 1: Välkommen och trevligt med lite nyansering.

Anders 2: Ditt språk säger inget annat än att du är en riktig taskmört. Hedersproblematiken är kulturell. Därför ser du kristna, muslimer, yezider och andra tros inriktiningar utöva det i samma geografiska områden.

TheBANANA: Det må vara, och tack för den upplysningen. Poängen var dock att belysa att problemet är kulturellt, inte religiöst.

Veritas: I Syrien får man inte samlas i privata hem och tala om islam. Hålla lektioner eller dylikt organiserat. Visste du det? Vad är det för islamiska länder då som du talar om??

Har du skägg i Egypten innebär det problem. De flesta imamer är tvungna att raka sig. Visste du det? I Turkiet kan man inte ha slöja och plugga på Universitet. Visste du det? I Saudi Arabien kan man, i värsta fall, bli slagen av "(o)moral(iska)polisen" om man vid pilgrimsfärden gråter för mycket nära platser Profeten Mohammed varit på. Visste du det?

Du har inte fakta till stöd för dina åsikter, enbart fördomar och generaliseringar. Klart att dagens muslimska länder är totalt katastrofala. Varför flyr så många från dem som är troende muslimer?

Fazeela Selberg Zaib sa...

Klartext, vad får dig att tro att det blir en muslimsk majoritet här?

Och vad får dig att tro att man ska införa sharialagar? Sådana ambitioner har varken jag eller de människor runtomkring mig (mig veterligen).

Vad är lösningen då? Ska vi avrätta muslimer för att se till att muslimerna i Sverige håller sig under några procent? Vad är det för resonemang du föreslår att vi skall föra?

När det gäller koranen och hadither, är det en tolkningsfråga. Ingenting går att läsa och implementera utan kunskap om kontext.

Profeten Mohammed har aldrig utfört något hedersmord, vidare var han en feminist! Varför? Därför att han kom till ett samhälle som avskydde kvinnor och att föda flickebarn och han gav kvinnan en status som inte kom i väst förrän något 1500 år senare!

Om islam är kvinnofientligt...låt oss nu påstå det, varför i hela friden förändrar man villkoren för kvinnorna till det bättre?? Varför? Och när man gjorde det, tror du att männen runtomkring applåderade när kvinnan fick ärva, fick äga, fick välja vem hon gifte sig med och inte ärvas av brorsan till hennes man.

Tänk på detta först innan du bedömer islam och Profeten Mohammed.

För mig är arvsrätten intressant. I Saudi Arabien (som för det mesta inte riktigt är något feministiskt praktexempel) har ironiskt nog den islamiska arvsrätten implementerats i 1400 år...detta har lett till att kvinnorna i Saudi äger 50% av landets privata tillgångar (enligt Professor Marianne Laanatza Uppsala Univ). Tror inte vi kvinnor i Sverige gör det.

Följer man arvsrätten och den princip att det kvinnan tjänar äger enbart hon, och mannen måste betala oavsett, ja då blir kvinnan ekonomiskt jämlik.

Men...och detta är min fråga till muslimska lärda.....vi har inte sådana förhållanden i exempelvis Sverige. Här är samhället för det mesta byggt så att både jag och min man måste jobba och dela på ansvaret. Ska jag då fortfarande ärva mindre än min bror trots att jag har en försörjningsbörda?

Det tycker jag man kan diskutera inom den muslimska gemenskapen.

Islam är mer komplext än många av er tror.

Veritas sa...

Och denna artikel från nyhetsbyrån AFP motsäger fullständigt vad du säger om arvsrätten för kvinnor där:

http://afp.google.com/article/ALeqM5jebDMWDnbR1BETFadZMcJB5BYkpw

Fazeela Selberg Zaib sa...

Veritas dina 4 kommentarer jag ej publicerat säger inget nytt jag eller andra inte hört en miljard gånger. Frankly speaking blir jag bara deprimerad av negativiteten, hatet och obalansen och då jag är kung och drottning i mitt liv och inte du, min man eller Reinfeldt, så väljer jag vart jag lägger min energi.

Mina exempel talar tydligt, mina åsikter också. Allt annat är ditt personliga val, hur du väljer att uppfatta det.

Jag avslutar denna diskussion nu då jag inte har mer tid (har ett flyg att passa tidigt på morgonen) men välkomnar er vid framtida diskussioner på bloggen.

Habiba Selberg Zaib sa...

Fazeela, fy på dig att du valt att tro på denna uråldriga, odemokratiska och kvinnorförtryckande religion!!

Jag skäms så totalt att vara din syster!

HAHAHA

Hur orkar ni däruppe vara så insnöade? Är det inte dags att återvända till skolbänken och lyssna när läraren säger att religioner kan tolkas olika beroende på vem som tolkar? Att det finns kulturer i denna värld som kan påverka människor? Att religioner uppstod för länge länge sedan i ett gammalmodigt och långt ifrån jämlikt samhälle?

Är det inte dags att lära känna muslimerna bredvid er i Sverige istället för de långt borta i mellanöstern?

Jag lovar er att det finns dumma och elaka muslimer, men även goa muslimer också som bara vill leva i ett rättvist och jämlikt samhälle och bara leva bredvid dig som icke-muslim i FRID. Gud vad det verkar vara svårt för folk att smälta detta (?)

Tycker det e astråkigt. Man blir ju bara ledsen altså...

LeoB sa...

@Fazeela:

Jag har ingen aning om det här, men det som Veritas pekar på ser ju ut att motsäga det du säger om ägandet i Saudi Arabien:

"The committee cited the numerous infringements on gender-equality that occur in Saudi Arabia, including the fact men have the right to twice the inheritance women are allowed, and that women are obliged to have a "tutor" accompany them for many of life's daily tasks."

Kan du inte förklara det här för oss som inte är så insatta?

(Inom parentes kan väl sägas att när det gäller ägande så är den ekonomiska ojämnlikheten i Sverige väldigt stor. Men jag har ingen aning om hur det ligger till med ägande kvinnor vs män.)

klartexten sa...

Du väljer att blunda för koranen!
Du försöker inbilla oss att koranen, även i de delar den är solklar, kan tolkas olika! Det är inte sant, och det borde du veta!

Däremot vänder man sig till haditherna (Muhammeds exempel) för att få vägledning vid oklarheter. Men du verkar inte låtsas om dessa!

Vissa delar av koranen ger utrymme för tolkning, men andra delar är solklara, t ex arvslagarna och kvinnans underordnade ställning!

Sen är ditt exempel med arvslagarna i Saudiarabien absurt! Du menar alltså på fullt allvar att det är ekonomiskt förmånligare för kvinnan att härva hälften mot mannen!? Låter inte lite bisarrt!

Sen kanske du och en del andra tycker att koranen har fel, men det är en annan sak!

Då väljer du att strunta i koranen, vilket är en synd! Det borde du veta!

Hur mycket du vill tro annat, så är koranen GUDS ORD! Du kan inte ändra på en bokstav! Det borde du också veta!

Mycket mer än du tror är fastslaget både i koranen och i dom allmänt erkända haditherna!

F ö har jag aldrig hävdat att HEDERSMORD regleras i koranen! Min rubrik syftade på dom föreslagna SHARIA-lagarna. Jag menade att islams räta ansikte är att styra allt i samhället från vardagslivet till rättsväsende, samhällets styrelse etc!

Det är det sanna islam. Fast jag önskar förstås jag hade fel!

Koranen kan ALDRIG moderniseras, eftersom det är GUDS egna ord! Hur kan människan ändra på dessa, ignorera dessa? Förklara det!

Du får gärna övertyga mig och andra att jag har fel!

Och återigen jag har inga problem med muslimer som människor utan ISLAM!

VAD KAN VI GÖRA DÅ?
Jo begränsa invandringen, främst muslimsk förstås och öka vårt eget barnafödande! Då har vi gjort vad vi kan! Vad som är rimligt!

Vi skall naturligtvis inte förfölja muslimer! Då skulle vi säkra att vårt samhällssystem bevaras för din och min skull, snarare våra barnbarns skull!

Jag tror faktiskt det vore det bästa även för muslimerna här, särskilt dom som uppskattar vår demokrati, jämlikhet och yttrandefrihet!

För med muslimsk majoritet finns det inga garantier för att sharia inte införs! Endast med muslimsk minoritet har vi dessa garantier!

Jag hoppas du inser att detta inte är någon smutskastning, utan bara enkla logiska fakta!

KLARTEXTEN! sa...

Jag glömde svara på varför jag trodde Sverige blir muslimskt.

The Telegraph t ex, räknar med att EU:S nuvarande 5 % muslimer ökar till 20 % till år 2050, fördubbling vart 20:e år, vilket skulle innebära muslimsk majoritet år 2080!

Läs mer här:
http://klartexten.wordpress.com/2009/11/12/ar-sverige-muslimskt-ar-2050/
och här:
http://klartexten.wordpress.com/2010/02/05/islamiska-republiken-sverige/

Habiba Selberg Zaib sa...

Till Klartexten:

Koranen är Guds ord. Men Gud har aldrig sagt hur Han velat att man ska tolka hans ord. Därför har man haft imamer och islamlärda som ägnat åratal att tolka Guds ord. Men vem säger att de har tolkat det rätt? För inte har Gud sagt i Koranen att man MÅSTE lyssna på de islamlärda/imamerna. Kan det vara så att vissa islamlärda har sina egna gömda agendor? Att de tolkar som de tycker för att kunna styra människor etc? Har du tänkt på det?

Haditherna ska man lyssna på, om de är autentiska. Men inte måste man.

Muslimer är olika. Kristna är olika. Ateister är olika. Människor är olika.

Muslimer kommer alltid att finnas i Europa. Det betyder inte att de alla vill ta över regeringar och införa Sharia-lagar. Det där ör en minoritet av muslimer som jag gillar att kalla extremister.

Precis som de flesta troende kristna som inte vill att Kyrkan ska styra staten så har man som muslim (de flesta muslimer jag känner) släppt konceptet att blanda in religiösa lagar med politik och staten för längesen! För det blir alltid fel! Och nej, jag är inte naiv och tror att jag kan bestämma vad jag tycker Koranen förespråkar. Islam är väldigt komplext och man måste alltid utgå ifrån Freds-punkten. Att hålla fred mellan människor. Det kommer alltid FÖRST OCH FRÄMST för en muslim.

Vilka muslimer umgås du med undrar jag? Om du nu ens har umgåtts med en :S? Tror du verkligen inte att min syster hade flyttat till en Sharia-lagstyrd stat för längesedan om hon velat ha det i ett land?

Tänk på det.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Klartext...

Vad är din lösning? Tala klarspråk :)

Vad gör du med de muslimer som finns här redan och funnits i europa i mer än 1000 år?

Inser du inte att ditt språk, din skrämseltaktik och "informations kamppanj" kan tolkas av många människor till att vara ett underlag för att "agera"... Känner du inget ansvar för dina ord?

Känner du till Marwa Al Sherbini som mitt i en tysk rättssal avrättades brutalt av en tysk man? För att hon var muslim, och bar slöja.

Det finns gott om sådana människor som om de skulle få OK från samhället, säkerligen skulle göra samma sak om och om igen.

Bryr du dig? Bryr du dig om jag är nästa offer? Det tror jag nog innerst inne att du gör.

För övrigt om arvsrätt i Saudi. Som jag tidigare sa: Professor Marianne Laanatza från Uppsala Universitet har påstått detta...inte jag. Hon finns om du googlar och du får gärna maila henne. Det är hon som forskat och undersökt i ämnet.

Jag blev själv förvånad när jag hörde det men jag är inte insatt i ämnet utan som du själv, läser olika åsikter av de som är det.

När det gäller islam, koranen och hadith. Det är ingen lagbok som sveriges rikes lag!!!

Man kan inte slå upp koranen och ta en vers och säga så här ska vi göra nu på en gång.

Så har islam aldrig fungerat! Och kommer aldrig att göra det.

Allting bedöms enligt kontext och varje vers har något som heter asbaab al nuzool "anledning till dess nedkomst"...något som inte alltid framgår om man inte kan historierna bakom alla nedsända verser.

Det är ett FAKTUM.

Lägg av med din skrämselteknik. Den föder hat och den uppmanar folk till att agera med hat (även om du inte säger att de ska göra det). Du har ett personligt ansvar Klartext. Vad vill du göra med ditt liv på jorden? Uppmana folk att vara rädda för muslimer, för det är det du gör.

Så växer min underbara dotter upp en dag till en värld som är rädd för henne. Är det rättvist? Är det snällt? Är det medmänskligt?

Jag är muslim. Islam är en religion jag inspireras av.

Jag kommer aldrig tvinga min dotter till slöja därför koranen säger INGET TVÅNG I RELIGIONEN. Punkt slut.

Hur kan jag då tvinga någon annan, eller en icke muslim? Koranen säger Ni har er tro jag har min.

Punkt slut.

Nu tänker jag återgå till mina "islamistiska planer" på att leta nytt kök på IKEA, hitta bra sparandeformer åt min dotter och leta kaféer i New York som jag ska besöka.

Trevlig helg och som sagt, varmt välkommen åter i andra diskussioner (som exempelvis när jag försöker driva debatten om delad bön i moskéer...where are y'all then huh?).

Anonym sa...

FAZEELA,

tala gärna om för mig varför den hierarki som beskrivs i koranen inte skulle kunna ge upphov till olika patriarkala system?? Islam fungerar inte som något täckmantel! Det är religionen i sig självt som ÄR det patriarkala systemet! Den genomsyras av kvinnofientlighet och det bör inte ens du förneka.


Och du talar om för Veritas att i Syrien får imamer problem om de har skäggväxt, i Turkiet är det förbjudet för universitetsstuderande att bära slöjor etc. Min fråga är vet du VARFÖR det är så?? VISSTE DU att anledningen till förbudet mot slöjor på universiteten i Turkiet beror på en konflikt mellan liberala turkar och muslimska religiösa kurder/turker? Visste du också om att majoriteten som studerar på universitetsnivå är således liberala kvinnliga turkar? (män bortsett)

Vidare, ett citat från dig:

"Profeten Mohammed har aldrig utfört något hedersmord, vidare var han en feminist! Varför? Därför att han kom till ett samhälle som avskydde kvinnor och att föda flickebarn och han gav kvinnan en status som inte kom i väst förrän något 1500 år senare!"


Min fråga: Vad för typ av status gav han kvinnan? Han hjälpte de stackars flickebarnen genom att tillåta männens (endast män!) rätt till polygami?


Ytterligare ett citat:

"Jag kommer aldrig tvinga min dotter till slöja därför koranen säger INGET TVÅNG I RELIGIONEN. Punkt slut"

Min fråga: Kommer du att ge din dotter rätten att få välja religion också, om hon inte skulle vara lycklig med den hon har fått ärva utav dig?

Göran sa...

//Klartext
Din rädsla för islam och muslimer är ganska anmärkningsvärt.
Jag blir förvånad över dina fördomar och sen vad är det för fel om majoriteten av Sverige blir muslimer?
Det är folksval och deras livsstil.
Ska vi skapa en svensk Gestapo och märka ordet M hos en varje person som bekänner sig till islam?

Det finns alltid goda och onda människor i varje ideologi, religion.
Titta bara på Bush regim och hans brutala massmord på oskyldiga människor.
Han kallade de för the "New" Crusade

Tofan (Robert från Komvux) sa...

Hej!

"tala gärna om för mig varför den hierarki som beskrivs i koranen inte skulle kunna ge upphov till olika patriarkala system?? Islam fungerar inte som något täckmantel! Det är religionen i sig självt som ÄR det patriarkala systemet! Den genomsyras av kvinnofientlighet och det bör inte ens du förneka."

Måste faktiskt hålla med denna talare. Islam (precis som kristendom, etc) är inbyggt homofobiskt och antikvinnligt i självaste texterna.

>>Sahi Muslim No. 4206:
“A woman came to the prophet and asked for purification by seeking punishment. He told her to go away and seek God’s forgiveness. She persisted four times and admitted she was pregnant. He told her to wait until she had given birth. Then he said that the Muslim community should wait until she had weaned her child. When the day arrived for the child to take solid food, Muhammad handed the child over to the community. And when he had given command over her and she was put in a hole up to her breast, he ordered the people to stone her. Khalid b. al-Walid came forward with a stone which he threw at her head, and when the blood spurted on her face he cursed her.<<

Finns en mängd såna exempel. Islam som ide är ett skadligt virus - precis som all annan religion/vidskepelse.

Glad kvinnodag Fazeela!

/Tofan

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej Tofan!! :) Va länge sen! Still going strong ey?

Hmm, det jag får med mig av hadithen du nämner är att Profeten visar flera ggr att även om du haft sex utomäktenskapligt ska du hålla det för dig själv. He doesn't wanna know. Varför annars be kvinnan gå bort. Det var flera chanser för henne att bara släppa grejen.

Förstår inte hur man kan tolka det på annat sätt.

Men å andra sidan, de flesta islamkritiker tolkar islam på samma sätt som de extremister de kritiserar so I guess it's not that strange :)

Annars är allt bra med dig? Har ivy league universiteten i England fattat att de bör ta in dig? Good luck with life!

Tofan sa...

Hej Fazeela! Längesen indeed!

"Muhammad handed the child over to the community. And when he had given command over her and she was put in a hole up to her breast, he ordered the people to stone her."

Hur man än tolkar denna biten så är texten extrem och anti-demokratiskt.

Och att indoktrinera barn i att bära slöja är en form av "child-abuse". Även om de sen vid 18 vill göra det "frivilligt." Den sortens irrationalitet måste bemötas precis som all annan irrationalitet måste bemötas.

"Tro" ska inte få ett frikort - eller tolereras mer än vi ger fri kort eller tolererar folk med alminumhattar som ser och pratar med Elvis.

Och detta gäller givetvis för Kristendom, Judendom, Scienteologi, Astrologi, etc.

Bör inte finnas någon plats för religion som trosystem eller kunna användas som bakgrund till skymmande-klädsel eller matvanor, etc, i ett västerländskt samhälle.

Vi bör vara lika toleranta till Islam som vi är mot folk som menar att de blivit bortrövade av utomjordlingar eller scienteologer (som nu råkar falla samman).

On a sidenote: Jag pluggar på SU just nu, och trivs faktiskt bra. :)

Läste att du har blivit Mamma... till en liten flicka? Grattis!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Tofan: Visst kan du tycka som du gör men har svårt att se den ideologin översatt i ett samhällssystem.

Ska man ha klädpoliser?

Det systemet finns ju redan...Saudi.

Tycker FN's deklaration räcker gott och väl.

Live and let live! :)

Tackar, jo är morsa nu :) Who would have thought!

Lycka till på SU!

Tofan sa...

Nej, nej inga klädpoliser.

Har inte sagt nått om lagstiftning. Däremot bör man tillämpa samma sociala stigma mot religion som mot folk som tror Elvis lever eller att deras aluminiumhatt pratat till de.

M a o att det saknar empiriskt bevis och rationalitet och inte har någon plats i ett utvecklat samhälle.

Som Ayaan Hirsi Ali säger, Islam kan inte och bör inte integreras i det västerländska samhället. Muslimer är en annan femma.

Stort problem med FN (bland många) är att de efter påtryckningar från arab-länderna antog en resolution som säger att kritik av religion är fel för att det är "kränkande."

Som Lars Vilks påpeka, så är inget heligt, och att en idé inte klarar av att förlöjligas eller kritiseras visar precis hur mycket av ett virus det är och hur farlig idéen är.

I alla andra områden av diskurs så kräver vi bevis och rationalitet bakom påståenden - men av någon anledningen har liberala fått för sig att "religion" ska få ett frikort. Det ska inte finnas några frikort när det kommer till kritiskt tänkande inom nått område.

Precis som ingen skulle våga sätta sig ett plan och flyga om det var byggt på sagor och inte vetenskap, så ska inget barn behöva växa upp med integritets-kränkande klädvanor som dess indoktrinering.

Sen kan man inte lagstifta mot det, lika lite som man lagstifta mot att scienteologer lär sina barn att läsa theta-signaler och bära aluminiumhattar - men vi fördömer och förlöjligar den ställningen - öppet och tydligt.

Precis samma bör gälla Islam, Kristendom och Judendom.

Trevlig helg!
/Tofan

LeoB sa...

@Tofan

Jag tjuvlyssnar och undrar lite stilla om du inte gör det för enkelt för dig.

All islam är inte likadan, all rationalitet är inte likadan. Allt som kallar sig vetenskap är inte det.

Tofan sa...

@LeoB: Det är inte helt tydligt hur man ska bemöta din fråga eftersom du varken lägger fram en tes/preposition eller motsäger någon av mina teser/prepositioner. Utan du ställer en vag fråga utan att utveckla vad du menar (på tal om att göra det enkelt för sig).

Hursomhelst: nej. Jag tycker absolut inte jag gör det för enkelt för mig själv.

För att bemöta ditt påstående att all islam inte är likadan. Jag skulle hellre säga att alla muslimer inte är likadana, utan att de sträcker sig från de i Sverige som nästan är helt sekulariserade och t o m äter gris och dricker alkohol till extrema fundamentalister som flyger in i byggnader. Däremot så är Islam som det står i boken likadan precis som all Harry Potter är likadan. Citat jag visade, ett av många, är t ex desamma för alla. Detta är samma fabricerade uråldriga text, samma anti-demokratiska, anti-ifrågasättande och anti-kvinnliga innehåll.

Sen för att bemöta ditt andra påstående att all vetenskap inte är likadan måste vi först definiera vetenskap. Vetenskap har ingen helig text. Vetenskap har ingen profet. Detta är viktig, för att understyrka att vetenskap: *är inte ett trosystem*. Det är en metod för att finna sanningen. Och det är det bästa verktyget vi har för att kunna finna sanningen.

Vetenskap justerar sina fakta efter observationer, och har inga absoluta sanningar – det är motsatsen till en dogma. Tro förnekar observation så att trosatsen kan behållas, baserat på absoluta sanningar – det är en dogma.

Är det verkligen ens en debatt hurvida vi ska basera vår politik, våra skolor, vår lagstiftning och sättet vi uppfostrar barn på - på vetenskaplig efterforskning och rationalitet eller på en påhittad text? (jag menar att det är totalt orationellt att bära slöja i vilken logik man än använder, absolut)

För inte så länge sen var det socialt acceptabelt att aga, äga slavar och misshandla kvinnor. Det är det inte idag. Religion, speciellt i form av Abrahams tre stora religioner, är en form av misshandel. De tre stora religionerna är antidemokratiska, sadistiska, anti-kvinnliga och det finns uttryckligen i texten – och den bör inte accepteras av ett sekulariserat samhälle. Hur kan vi ha någon annan framförhållning till såna trosystem annat än nolltolerans?

Anonym sa...

@ Tofan

Du är en typisk radikal humanist som propagerar för ett "brave new world" samhälle utan moral..

Det som också är typiskt med såna som du är att dom är totalt intolerant och forskning = GUD.

Religoner som Kristendomen och islam är det enda idag som håller ihop familjen och sätter gränser som moral etc. Dom är inte anti kvinnliga.. Både mannen och kvinnan har sina uppgifter och saker som slöja tex för att bevara moralitet och respekt för varandra...

Anonym sa...

@Tofan
Det är också typiskt av såna som dig att ta en liten rad ur bibeln,koranen.
och sen tolkar den eller hittar på nånting för att attackera religonen..Istället för att läsa hela..

Du låter som en elitisk Teknokrat..
Du tillhör en rörelse som strävar efter ett "Brave new world" Samhälle.. Utan moral och religon.

Anonym sa...

Du vill ha en vetenskaplig diktatur. som aldux huxley pratade om.. om man tittar på din blogg så är det bara Transhumanism\Radikal Vetenskapligt nonsens...

Tofan sa...

@Anonym: vet inte om du kan engelska, men Dawkins förklarar om moral bra:

"Dawkins then turns to the subject of morality, maintaining that we do not need religion to be good. Instead, our morality has a Darwinian explanation: altruistic genes, selected through the process of evolution, give people natural empathy. He asks, "would you commit murder, rape or robbery if you knew that no God existed?" He argues that very few people would answer "yes", undermining the claim that religion is needed to make us behave morally. In support of this view, he surveys the history of morality, arguing that there is a moral Zeitgeist that continually evolves in society, generally progressing toward liberalism. As it progresses, this moral consensus influences how religious leaders interpret their holy writings. Thus, Dawkins states, morality does not originate from the Bible, rather our moral progress informs what part of the Bible Christians accept and what they now dismiss."

Du skrev:
"Det som också är typiskt med såna som du är att dom är totalt intolerant och forskning = GUD."

Läst denna raden ett antal gånger, förstår inte vad du menar. Kan du utveckla?

Angående misstolkande av rader ur koranen och bibeln:
"Muhammad handed the child over to the community. And when he had given command over her and she was put in a hole up to her breast, he ordered the people to stone her. Khalid b. al-Walid came forward with a stone which he threw at her head, and when the blood spurted on her face he cursed her."

I vilken tolkning - i vilket sammanhang - är detta någonsin inte en amoralisk text? I vilken värld är det inte en grov, extreme, och anti-kvinnlig text? Svaret är alltid: ALDRIG. Oavsett vad du skriver (eller lägger till) före eller efter så förblir det en text som bör förkastas av samhällets alla instanser.

Du skrev...
"Du vill ha en vetenskaplig diktatur. som aldux huxley pratade om.. om man tittar på din blogg så är det bara Transhumanism\Radikal Vetenskapligt nonsens..."

Vet inte var du hittade nåt om transhumanism? Eller om vetenskapligt nonsens? Alla vetenskapliga artiklar på sajten som citeras kommer från stora vetenskapstidskrifter (eller the economist) och deras källor är alltid peer-reviewed artiklar från respektabla vetenskaps journals.

Och religion kritik, som den artikuleras av Hitchens, Harris, Dawkins och Dennett är alltid logisk korrekt, väl formulerad, rationell och spot-on.

Förstår inte var du får tankar om diktatur ifrån, du får utveckla det med.

/T

Anonym sa...

@Tofan
Jag tolkar den hadithen på samma sätt som Fazeela..

Om du haft sex utomäktenskapligt så ska du hålla det för dig själv och be gud om förlåtelse..Om du läser hadithen så ser du att hon kommer frivilligt och söker ett straff.
Är man muslim så gör man inte så omoraliska saker,utomäktenskaplig sex är förbjudet både för kvinnan och mannen....

Islamisk lag är mycket annorlunda jämfört med engelsk civillag eller europeiska civillagens traditioner.

Om man har växt upp under Engelsk allmän lag, europeisk civillag och socialistlag så ser man det som normalt, och allt annan som barbariskt och extremt så har det alltid varit..

"För att skydda fem viktiga oumbärligheter i Islam (religion, liv, intellekt, avkomma och egendom), ger islamisk lag ett världsligt straff i tillägg till det som kommer sedan. Islam har antagit två vägar för att bevara dessa tre oumbärligheter: det första är att genom att renodla den religiösa medvetenheten hos den mänskliga själen och uppvaknandet av mänsklig medvetenhet genom moralisk uppfostran; det andra är att genom att pålägga straff i avskräckande syfte, vilket är basen för det islamiska brottssystemet."

Som du vet är väst under totalt moraliskt förfall, du kan söka på google news så hittar du alla möjliga omoraliska saker som folk bara för 10 år sedan skulle bli chockade av.. Det viktigaste som finns "Familjen" som har varit grunden för civilization och människan i tusentals år är idag under attack..

Ja för såna som dig får bara Vetenskap existera.. all religon ska bort..
Det är intressant att många vetenskapsmän konverterar till islam eller kristendomen.. läs
"The Scientific Miracles in the Holy Qur’an"

Anonym sa...

Snälla om du någon gång skulle se bortom din Indoktrinering. och din Intellektuella jag vet allt attityd. Det finns personer som inte tycker som du och dom du citerar,du borde respektera det..

Här är tips på läsning. Sök på google..

islam-guide

islamguiden

islam-svarar

muslim-responses
...........................

Om du söker på "Aldous Huxley - The Ultimate Revolution" på Youtube och lyssnar på hans tal.. hans framtidsvision är väldigt nära det vi har idag..
Sök Invisible empire också, finns bara trailers än men intressant...

Hans bror Julian Huxley var utanför sitt forskningsverk även intresserad av sekulär humanism, myntade begreppet transhumanism, bevarandet av arter samt vetenskapen som kulturell överbryggare, och deltog i grundandet av tre internationella organisationer i dessa områden: IHEU, WWF och UNESCO - åren 1947-49 var han generalsekreterare för UNESCO.

Här är tips på läsning. Sök på google..

Cuttingthroughthematrix - väldigt bra radio show, allt är dokumenterat.. klicka på audio

Wiseupjournal

Infowars

Prisonplanet

Anonym sa...

Ni som har fördomar om islam. t.ex att kvinnor skulle vara förtryckta etc gå in på dessa sidor och läs..

Sök på google

islam-guide

islamguiden

islam-svarar

muslim-responses

minhijab

Islam är fantastiskt. Läs koranen,Sunnah. Gör din egen undersökning, lyssna inte på alla som attackerar islam med en rad ur sitt sammanhang som många gör. Läs på! så kommer ni att förstå varför nästan 2 miljarder människor är muslimer. och varför så många konverterar till islam.. Även Vetenskapsmän..

islam-guide .com

"The Scientific Miracles
in the Holy Quran"Islam är inte som andra religioner, islam är unik på så sätt att man lever med den till vardag, den är en livstil. På så sätt har man en kontinuerlig kontakt med sin skapare Allah(swt) varje dag i varje handling och i de fem obligatoriska bönerna, inte bara på söndagar. Detta leder till att man känner frid och harmoni inom sig, man upprätthåller en balans mellan kropp och själ som leder till att man känner sig stark och lycklig, en lycka som inget annat kan ge dig i detta liv.

Anonym sa...

Det finns 2 delar i den hadithen.
Den ena delen är att har man gjort någonting fel ska man be gud om förlåtelse. och andra delen är straffet. som är en del i shariah..
Som många kan tycka är ger ut hårda straff.
men om man läser på om shariah så förstår man hur sällan dessa hårda straff delas ut och visdomen med hårda straff.

Anonym sa...

@Tofu
Och sen att hadithen\texten skulle vara anti kvinnlig är helt fel eftersom straffet gäller både män och kvinnor.
Det finns flera hadither\texter där män straffas på liknande sätt. Straffet för äktenskapsbrott är lika både för män och kvinnor. det krävs ett erkännande "Som i hadithen\texten" du tog upp. eller 4 vittnen. om straffet döms ut korrekt efter sharia så döms straffet ut otroligt sällan, straffet är där för att avskräcka folk från att begå äktenskapsbrott.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP