12 december 2009

Europeiska Muslimska Fredsagenter i Bryssel!

Reaktioner: 

Jag i Bryssel tillsammans med Handelsminister Ewa Björling, 
Rektor för Ibn Rushd Studieförbund Othman Tawalbeh och fredsagent Sammar Abou-Harb

Kom hem igår kväll från min resa till Bryssel och lanseringen av det svenska initiativet Fredsagenterna till Europa. Tanken är dela med sig av vår svenska framgångssaga då 100 unga svenska muslimer utbildats till fredsagenter. Nu vill vi lansera European Muslim Peace Agents till 10 europeiska länder då vi är övertygade om att det behövs muslimska fredsagenter runt om i Europa!Jag höll en kort presentation av projektet Fredsagenterna som jag varit med och drivit sedan dess start.

Sverige har trott på oss och vår idé och självaste Handelsministern Ewa Björling har stöttat oss från start vilket känns bra. Hon deltog i Fredsagenternas seminarium igår och höll ett tal som ni kan läsa här>>>

En journalist ställde frågan till Handelsminister Björling under seminariet: "Har du upplevt en risk för någon dold agenda med detta projekt?" varpå hon svarade ett klart och tydligt "Nej".

En från min sida upplevd ironi: Gör muslimer inget för att främja fred påpekar en del gärna att man inte är fredlig. Gör man något för freden menar en del att man har en dold agenda. Vart finns logiken i detta?

 Ambassadör Victoria Gonzalez Roman tillsammans med mig


Snart tar Spanien över efter Sverige och blir Ordförande i EU så en spansk ambassadör Victoria Gonzalez Roman kom hela vägen från Madrid för att hålla ett tal efter Handelsministern under vårt seminarium. Underbart med sådant stöd för vårt viktiga fredsarbete!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Habiba sa...

WOW!

Need I say more?

Fatiha sa...

Kan bara hålla medföregående talare Habiba WOW.

Lycka till med erat arbete och hoppas ni lyckas med vad ni företar er.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Thanx Habiba! Well, you could if you wanted to... lol

Fatiha, tack gumman! :) Du får jätte gärna gå med oss! bli medlem på www.muslimerforfred.se och engagera dig i fredsarbetet :) we need you!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP