19 november 2009

Från "Stöd Romario" till "Stöd Jimmie"?

Reaktioner: 
En sjuk sak har hänt på Facebook.

För en tid sedan blev jag medlem i en Facebook grupp som hette "Rättvisa ska skipas för Ahmed Romario Ibrahim". Ni minns den unge svenske fotbollsspelaren som mördades? Den som startat denna Facebook grupp heter Nobel Alfred och gruppen växte fort och har mer än 1500 medlemmar.

Dock har medlemmarna börjat anmäla gruppen och sedan hoppa av. Orsaken är att Nobel Alfred idag bytt namn på gruppen till det osannolika och otroligt skrattretande namnet "Jimmie Åkesson som migrationsminister".

Är det så man skapar stöd till SD? Hör jag ordet desperat?

Tycker fortfarande att det hela är så schizofrent så jag avvaktar och väntar på svar på mina frågor som jag ställt till Nobel Alfred innan jag beslutar om avhopp. Själv skriver han så här om varför han ändrat namn på gruppen:

Vi som är trötta på allt tjat om flyktingbarn i Vellinge och alla andra ställen. Kan inte medierna sluta skriva om problem i Rosengård, vi vill ju ha mer sport i tidningarna och inte om invandrare och deras problem.Vi ser gärna Jimmie Åkesson som migrationsminister. Förhoppningsvis lägger han ner den där migrationen.

I en kommentar på Facebook gruppens sida svarar han en medlem så här:

Fattar du inte att denna Jimmie blir arbetslös om han lägger ner migrationen?

Sant. Så är det fråga om en man med SJUK humor eller vad? Jag väntar med spänning på hur detta smaklösa drama utvecklar sig. 

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Habiba sa...

Men vad är det för clown?!

Anonym sa...

Sanningar om Sverigedemokraterna och den politiska extremismen: Anna-Lena Lodenius talar med kluven tunga.
Nyheter TV 24 den 5 november 2009: "SD har mer gemensamt med tyska nazister. Mats Wingborg och Anna-Lena Lodenius ser kopplingar mellan SD och rasistiska partier. Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson har målmedvetet försökt placera sig i samma politiska fack som populistiska Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark. Men enligt två av Sveriges ledande specialister på svensk högerextremism har sverigedemokraterna mer gemensamt med tyska nazister och nationalistpartier som British National Party”.

Men 1997 utgav Rikspolisstyrelsen en handbok om den rasistiska ungdomskulturen och främlingsfientligt orienterad brottslighet, som skrivits av just denna Anna-Lena Lodenius och Per Wikström (ISBN 91-87203-51-0). Där beskrivs bl a hur yngre aktivister lämnade SD för att partiet var parlamentariskt och för ”mesigt” och istället bildade extremorganisationer såsom Riksfronten och VAM (sid 24-25).

I handboken framgår vidare att partiet, som bildades 1988, är parlamentariskt och demokratiskt (sid 37). Detta skrevs alltså redan 1997. Sedan dess har tolv år förflutit. Menar alltså Anna-Lena Lodenius verkligen att SD under dessa år sökt sig närmare nazismen?

I Dagens Nyheter den 8 maj 2002 uppgav enhetschefen Margareta Linderoth vid Säpo att säkerhetspolisen inte intresserade sig för SD eftersom det var ett accepterat politiskt parti, men däremot för de hot SD kunde utsättas för från meningsmotståndare.

Den kända nazi-forskaren Fil.Dr. Heléne Lööw utgav 1998 boken ”Nazismen i Sverige 1980-1997” (ISBN 91-73324-595-X). Det är en tegelsten med 526 sidor. Vad står det om Sverigedemokraterna i denna bok?

Det enda jag funnit är några rader på sid 72. Där framgår det att SD-ledare är rädda för att utsättas för misshandel och att ”det är inte utlänningarna som är ute för att slå ner oss, det är nazisterna”. Detta gällde läget i september 1991, alltså redan för 18 år sedan!

Helené Lööw som därefter följt Sverigedemokraterna under många år och ofta används av medier som en expert på partiet, har vid flera tillfällen uppgivit att partiet är demokratiskt och inte rasistiskt, nationalsocialistiskt eller främlingsfientligt. Hon har uppgivit detta bland annat i programmet Studio Ekdal i Axess TV den 30 september 2006 och på ett seminarium vid Karlstads universitet den 7 februari 2008.

I Aftonbladet skrev numera lätt KGB-solkade Jan Guillou den 19 februari 2009 efter att i en vecka ha följt Jimmie Åkesson att SD inte var rasistiskt eller främlingsfientligt och att varje journalistisk granskning skulle bli en framgång för partiet. ”Medialt kan Sverigedemokraterna knappast förlora. Varje journalistiskt försök att förklara vad de står för blir ett fall framåt för dem”.

För övrigt: Mordet på Romario får inte bli obestraffat genom den svenska brottslagstiftningens ofullkomlighet!

Fatima sa...

Usch vad sliskigt! Kan tänka mig chocken de måste ha känt när de såg att de var medlemmar i den gruppen..

Fazeela Selberg Zaib sa...

Habiba, Lord knows!

Anonym, välkommen till bloggen.

Men, vad är din poäng? SD har lyckats maskera rasismen så att det blivit PK inför folket medan deras ledande medlemmar bedriver "stoppa islam" kampanjer? På vilket sätt ger det mig som muslim någon trygghet i att veta det?

Fatima: tala om!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP