22 oktober 2009

Tack, Judiska Församlingen!

Reaktioner: 
Jag måste uttrycka min tacksamhet till Judiska Församlingen som uttryckt sin förskräckelse över Sverigedemokraterna och Åkessons debattartikel. De känner igen retoriken som liknar den mot Judarna nazister använt.

Åkesson sa vidare i en tv-debatt med Maud Oloffsson att det inte är ett problem att muslimer lever i Sverige, utan problemet är att vi anpassar oss efter muslimer.

Samtidigt är två av SDs ledande partimedlemmar, tvillingarna Kent och Ted Ekeroth på turné i landet, efter att ha startat en fond mot islam som går ut på att informera folk om faran med islam och muslimer. 

På ett seminarium som Svenska Muslimer För Fred & Rättvisa ordnat där SD var inbjudna i panelen(!) hävdade tvillingarna som satt i publiken att de var judar. Intressant tyckte jag. Visste inte att det fanns judar i SD.

Sen att deras egna Judiska Församling förkastar deras åsikter visar ju bara på hur totalt förvirrande det är.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ida D. sa...

Du visste inte att det finns judar i Sd?

Men du vet att det finns Hishi Ali bland muslimer. Dilsa. Nima-Dervish.

Det finns faktiskt människor som är födda i en muslimsk familj, men avskyr islam. Så är det inom alla grupper. Lasse Wilhelmsson är född som jude, men han är en judisk version av Hirshi Ali.

Annars, Sd är mot khorser/halal, omskärelse, kippa, etc. De accepterar ingenting som är judiskt heller. Det är ett främlingsfientlig parti som slipades ur rena nazister.
Men att de är Israelvänliga är en annan sak. Och med liknande vänner, behöver Israel ingen fiende.

Maria sa...

Jag har läst lite artiklar i och med Åkessons debattartikel. I ett par av dem påstås det att ett flertal muslimer är medlemmar i partiet/röstar på det just pga Åkessons åsikter om islam. De ser det som en räddning. Intressant och konstigt i mitt tycke.

Ida D. sa...

PS! Annars tycker jag att man borde skicka ett Tack-kort till församlingen för att de var nästan första i Sverige som agerade!

Hampus Eckerman sa...

Ekerotharna är inte bara judar. Kent Ekeroth jobbade tidigare på svenska ambassaden i Israel, men fick sparken när de insåg att han var Sverigedemokrat. Hans extrema åsikter om Israels rätt att ockupera västbanken sa de inget om.

Därefter fick Ted Ekeroth Theodor Herzl-priset från Sionistiska Federationen (som exempelvis Magnus Lindberg är medlem i). Motiveringen var "visat enastående ledarskap och hängivenhet för Israel och sionism". Ted Ekeroth är också grundare till den rasistiska föreningen Fidim som arbetar åt Israel.

Mer Israeldemokrater än Sverigedemokrater således. Märkliga svenska nationalister som vill ha med dem att göra.

Fazeela Selberg Zaib sa...

IDA: Instämmer, tack kort skulle sitta fint.

Maria, välkommen! Ja om det stämmer är det ju sjukt. Hans åsikter är ingen räddning, de är ren och ram uppmaning till folket att vara rädda för islam och därmed muslimer. Det i sig är hets som kan utveckla sig till något fulare med "rätta" förutsättningar.

Hampus: Var hittar du all info? Helt otroligt. Ja det verkar som om hans stora passion är Israel snarare än Sverige...eller så kan man få det intrycket. Märklig svensk nationalism.

Vad trist att människor måste vara så hatiska. Visst, stöd Israel men hata inte andra för det.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP