19 oktober 2009

SD till attack mot Judar!

Reaktioner: 
Sverigedemokraterna, som nyligen sökte vänortssamarbete med Israel där en stor judisk befolkning bor, vill förbjuda Koshermat i svenska affärer och judisk omskärelse av pojkar. Eller som partiledaren Jimmie Åkesson själv sriver i en debattartikel i Aftonbladet:

"att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar,"

Och vidare om kosherslaktad mat (som slaktas i princip samma sätt som Halal-kött, dvs rituell slakt) sa Åkesson:

"att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött"

Åkesson tycker så här om detta:

"Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år."

Visst handlar inte artikeln om judar (även om liknande artiklar skrevs mot judar innan andra världskriget). 

Debattartikeln riktar sig i namn endast mot muslimer. Halal-slakten är ett hot mot svenskheten, trots att Kosher-slaktat kött funnits i Sverige långt innan Halal och slaktas på samma sätt. Omskärelse på pojkar är ett hot, och det är hemskt enligt SD att skattebetalarna står för notan...trots att detta gjorts av judiska läkare och andra läkare på judiska pojkar långt innan muslimerna började göra det i större utsträckning i Sverige. Det är förkastligt om muslimer gör det, inte om judar gör det.

Samtidigt som SD flörtar med Israel (vilket de självklart får göra och inte behöver vara något konstigt), blir tyvärr dubbelmoralen extra kännbar i Sverigedemokraternas budskap när man förkastar exakt samma religiösa traditioner som utövas av muslimer medan det är OK för judarna att göra det.

Vad menar då Herr Åkesson med slutorden i hans debattartikel? Att han ska göra allt i sin makt att vända trenden?

Var det ett hot? Åkesson snackar mycket om andra världskriget. Blivit inspirerad av gamle Adolf? Några läger som byggs på Skånes fält? Där muslimer ska få tvångsplocka raps och tvingas äta griskött?


Åkesson, det är du som är ett hot mot freden och säkerheten. Du är en negativ kraft för Sverige och bidrar inte med det rätta kittet för att föra Sverige framåt som ett starkt och harmoniskt land. Sluta skapa motsättningar mellan folk och bete dig som en riktig svensk! Min gamle folkhems morfar Rune hade skämts över dina hotfulla toner.

Mer om detta i: DN1, DN2, DN3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  

15 kommentarer:

Moshe sa...

Visst är det så, det Adolf gjorde mot vårt folk för åttio år sedan försöker nu Jimmie göra mot våra muslimska systrar och bröder.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Välkommen Moshe!

Vi får hoppas att det inte tar den extrema vändningen. Det känns overkligt att det skulle ske igen, samtidigt, vem trodde att det fruktansvärda brottet och övergreppet mot judarna skulle ske då?

Jag tror bättre än så om det svenska folket och sätter mitt hopp till att det finns tillräckligt med förnuft och medmänsklighet i Sverige.

MA sa...

Redan nu ska inte Landstinget använda resurser för omskärelse. Det är ett förslag att de ska tvingas att göra det som de hittills inte gjort.

Islam anser f ö att judar är... ja, bokens folk och således inte lika usla som oss kaffirer.

Sorgligt att se att ni fått vänstern med er i ert islamiseringsförök.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej MA,

Så du tycker även att judarna har bidragit till islamiseringen då? Eftersom de flesta muslimer faktiskt går till judiska läkare som är bäst i området omskärelse?

Jag tycker inte att du är usel. Har många i släkten som inte tror på något alls och de älskar jag massor.

Vet inte vad vänstern har med saken att göra, jag vänsterprasslar inte.

Var inte så dyster och negativ. Välkommen åter!

vmm sa...

Nu handlade ju artikeln om Islam så det var ju kanske därför Åkesson nämnde halalslaktat kött och muslimers omskärelse. Men jag tror inte SD är för kosherslakt heller och inte religiös omskärelse över huvud taget.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hej vmm & välkommen!

Jag håller med dig. Tror inte heller att de är för det, men det är just därför jag belyser denna fråga. Hur går det ihop med vänortssamarbete med Israel?

SD vet att de aldrig skulle klara av att komma in i Riksdagen om de skrev liknande artiklar med judar nämnda och kosher slakt (som icke-djurvänligt, som de påstår att Halal är). Och tack och lov att det är så!

Jag skulle ha mer respekt för Åkesson om han sa som det var. Att han avskyr muslimer och drivs av sitt egna hat. Det kan man respektera istället för en massa snack om djurrätten och våldtäkter.

Kulturkritikern sa...

Tack för ett mycket intressant inlägg i debatten! Du bör även skriva en artikel som kan publiceras på Newsmill så att du kan nå en större målgrupp.
MVH
Porang

Habiba sa...

Gud vad jag gillar det här inlägget du skrev...
It's one of your best I reckon.

"Några läger som byggs på Skånes fält? Där muslimer ska få tvångsplocka raps och tvingas äta griskött?"

Fan vad läskigt om det skulle hända...

Habiba sa...

"jag vänsterprasslar inte."

God that was hilarious..I thought I was gonna die of laughter. Your wit has no limitations sometimes...

MA:
Du kanske inte vill att jag svarar dig eftersom detta är Fazeelas artikel och du kanske bara vill ha dialog med henne. Men jag ville bara säga att du har väldigt fel om du tror att varenda muslim går omkring och ogillar dig för att du inte tror på Gud :S.
Jag som är muslim kan garantera dig att skulle du va jäkligt trevlig mot mig och vi blev goda vänner skulle jag (personligen)definitivt kunna räkna dig som en medbror eller medsyster! Oavsett om du vart troende eller ej :S.
Tänkte bara säga det...

För övrigt måste jag säga att jag aldrig tänkt på detta med att "islamisera" - vilket roligt begrepp! Kul att lära sig nå nytt :D

Martin sa...

SD är och har alltid varit rasister. Deras tidigare ledare har lika häftigt hoppat på både invandrare i allmänhet, homosexuella och judar. Grupperna växlar, hatet består.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Välkommen Kulturkritikern Porang!
Tack :) Ska försöka få tid till det.

Habiba Well I have my days! Allt är möjligt, historien har visat detta så varför inte nu också? SD förklarar aldrig hur de skall ta itu med "problemen".

Martin det man inte förstår är att SD själva påstår att de inte är emot judar. Känns himla förvirrat. Man tycker att folk borde kunna se skillnaden.

Fatiha sa...

Tyvärr så vet SD exakt hur de ska lägga fram osanningar så de får med sig så många anhängare som möjligt. Om det nu är sanning eller inte det struntar man i.
Synd att folk inte kan använda hjärnan lite mer istället för att lyssna till deras räddslor.

Bra inlägg för övrigt.

Mike sa...

http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/20/logner-hets-och-grundlosa-pastaenden/


http://klartexten.wordpress.com/2009/10/20/ratt-ratt-ratt-akesson/

och vad exakt är det Jimmie ljuger om?
Bortsett från artikelrubriken, som det var aftonbladet som knåpade ihop alldeles själva. Så är ju mannen spot on hela vägen. Vad ljuger han om? vad har han fel i?

Han påstår inte att muslimerna är hotet, han påstår att den svenska mjäkiga viljan att ständigt anpassa oss till muslimerna i alla lägen är ett hot mot det sverige vi har idag.
Där ingår att simundervisning har börjat genomföras könssegregerat på endel håll i sverige.
Att yttrandefriheten avskaffas och HMF-lagstiftning sätts i dess ställe.

På punkt efter punkt, se länkarna, anpassar sig svenskarna till den växande minoriteten. Det är hotet, inte att det finns muslimer i landet. Det anser inte heller Jimmie Åkesson trots Aftonbladets lögnaktiga rubriksättning med efterföljande drev mot sina egna rubrik i princip.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Tack Fatiha!

Välkommen Mike!
I min klass där jag var den enda muslimen var det tjejerna som uttryckte en önskan att simundervisningen skedde separat från killarna av flera olika skäl:

1. Att behöva klä av sig så pass mycket inför killar i tonåren som man sen måste gå i samma klass med flera år.

2. Att man har komplex som tonårstjej och tycker det känns pinsamt.

Så... är detta också islamisering?

Åkesson påstår att muslimer inte vill ha avslutning i kyrkan eller sjunga Den blomstertid nu kommer....

Jag har aldrig sett någon sådan motion? Aldrig skrivit under den?

Mig veterligen var det humanisterna som var emot religion i skolan, inte muslimerna!

Mycket märkligt resonemang som förs.

Så Åkesson och du också antar jag då, tycker inte att det är farligt att muslimer finns i Sverige?

Hur kommer det sig att Ted och Kent Ekeroth reser landet runt för att utbilda om faran med islam och muslimer?

Anonym sa...

bra start

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP