30 september 2009

Om fru Anka vore en muslimsk kvinna

Reaktioner: 


Jag hade tänkt skriva om Anna Anka men läste Alexandra Pascalidous kolumn i Metro där hon tog upp precis mina tankar kring Ankas uttalanden och kopplingen till attityder mot muslimska kvinnor i Sverige. Den dubbelmoral som blir så tydlig här. Läs själva ett utdrag ur Pascalidous Metro kolumn:

Lek med tanken att fru Anka vore en muslimsk kvinna med rötter i arabvärlden. Anta att hon bor i Alby, gift med en trettio år äldre man som hon måste tillfredsställa sexuellt för att han inte ska söka njutning i en annan famn. Ty då får frun skylla sig själv. Anta att Anna från Alby säger att "svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet", vad skulle ha hänt då?

Förmodligen hade en bunt politiker
och mediaprofiler krävt ett förbud mot Ankor, deras kultur och klädstil. "Dessa förtryckta fruntimmer hör inte hemma i Sverige", skulle de ropa unisont. Här är vi alla fria feminister och frenetiska jämställdhetsivrare.

Anka i media: DN, SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Hadiya sa...

Jag tycker Anna Anka är en frisk fläkt i den oftast pk-censurerade jämställdhetsdebatten i sverige, för hon har flera poänger i det hon säger, även om mycket skit kommer ut också.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hadiya, visst är hon en fläkt alla gånger, och visst allt hon säger är inte fel, även om det mesta är det.

Det jag mest håller med om är konceptet att man inte som kvinna längre kräver lite chevalereskt beteende. Samt att man i ett förhållande slutar anstränga sig för varandra och vikten av det intima livet, att det fungerar för bägge.

Resten är lite bläää.

Pascalidou däremot lyfter upp det viktigaste med Anka farsen och det är just kopplingen med muslimska kvinnor.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP