28 september 2009

Äntligen Kastrerade Pedofilfanskap!

Reaktioner: 
Via Ida på Forum För Frihet fick jag nys om ett eventuellt antagande av en ny lag i Polen där dömda pedofiler kastreras. Aftonbladet, Expressen och Svt har rapporterat och går vidare in på detaljerna kring lagen.

Jäkla bra gjort Polen (även om ni köpt in 27 år gammalt kött)! När ska Sverige följa efter?

Jag blir så less på att höra folk i olika debatter säga: "Men det är ju synd om dessa förövare, de behöver vård och behandling, de är sjuka".

Det är väl klart att man är sjuk i huvudet om man är pedofil! Vadå vård? Hur många återfall har man inte läst om? Exempelvis Englas mördare, Anders Eklund, är en äcklig man som är sjuk i huvudet . Kastrera fanskapet! 

Som nybliven mamma har jag ännu mer nolltolerans för pedofiler. Det är det lägsta av lägsta som finns. Och jag tar inga risker med mitt barn eller någon annans barn genom att ge företräde till pedofiler att få betraktas som "behandlade" efter att ha suttit inne. Eller som botbara. Vems barn skall vi offra om (eller snarare när) ett återfall inträffar?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Hadiya sa...

Frågan är såklart väldigt känslig och engagerande men den leder nästan alltid till frågan, tror vi på en andra chans eller inte?
För gör man det så bör ju även pedofiler ha rätt att sitta av sitt straff och få en andra chans.

Anonym sa...

Absolyt. Men då skall man också kastrera Roman Polanski, vilket ju seriöst inte lär hända...

Martin sa...

Straff som inte går att ta tillbaka är alltid farligt. Se på felaktigt dömda som avrättas i USA.Tänk den person som blir kastrerad på falska grunder. Kan vi som rättssamhälle ta den typen av risker?

Habiba sa...

GOOD STUFF!

Åt helvete med behandling...

Tro mig om varenda politikers dotter i Sverige föll offer till pedofilfanskap skulle den där lagen inträda snabbare än blixten.

Fazeela Selberg Zaib sa...

Hadiya absolut visst leder det till den frågan. men för mig är svaret enkelt. En andra chans för en pedofil väger inte tyngre än att skydda barn som inte kan skydda sig själva. Att en pedofil får lämna fängelset är mer än en andra chans. Sedan är jag för att man får veta identiteten på en pedofil så att man inte behöver bo nära en, särskilt om man har barn.

Mitt barn är helt enkelt viktigare och värt mer än en dömd pedofil.

Anonym, förstår vad du menar. Men samtidigt kan jag känna att det är lite skillnad på Polanski och exempelvis Anders Eklund när det gäller grad av brott. Skrot och korn är de bägge men på olika nivåer.

Martin, jag har tänkt på det och kemisk kastrering är inte permanent utan måste ständigt utföras som en behandling. Och ja, vi kan ha sådana straff, och då tänker jag i första hand på äckliga monster som Fritzl, Anders Eklund och andra som UTAN TVEKAN är skyldiga. Där de erkänt eller bevisbördan är så tung att det inte finns några som helst "Om".
En lag går att anpassa, skräddarsy och kan ha olika grader av applicering.

Egentligen är det sådana brott och människor som får dödsstraff att verka som ett bra alternativ...men det är en annan debatt.

Habiba visst ligger det något i det. Men Sverige är väldigt milda när det gäller straff...i synnerhet våldtäkter, övergrepp och liknande... Man tar ständigt hänsyn till förövaren och dess andra chans... Vissa brott är botten av botten.

Anonym sa...

Jag själv har sett ett program som Oprah gjorde just angående pedofiler och man diskuterade återfall med en redan dömd pedofil som var ute i samhället igen. Vad jag fastnade vid intervjun var att han först sa att han inte kunde tänka sig begå samma brott för att efter en stund påpeka att han egentligen inte kunde lita på sig själv och gav ett tydligt exempel på det. Han berättade att han en dag satt på en buss och en pojke kom in han kände attraktion och beslöt att kliva av bussen eftersom han inte kunde lita på sig själv!

Denna man är fortfarande sjuk och risken är stor att han återfaller och begår nya brott. I USA har man redan lagt fram lagförslag om inte redan godkänt dem som handlar om att en pedofil som släpps fri står under övervakning och om han väljer att bosätta sig i ett område med många barn då får de som bor i området information om vem som flyttar in och har möjlighet att säga nej till att en sådan person flyttar in i deras bostadsområde.

De finns säkert de som finner detta kontroversiellt eftersom det betyder att pedofiler inte kan bo i princip någonstans då det oftast finns barn överallt i en stor som liten stad.

Jag själv skulle aldrig tillåta en pedofil bosätta sig i ett område med många barnfamiljer och tycker att om man begått ett sådant brott då får man ta konsekvensen att faktiskt ha förbrukat samhällets förtroende och tillit. Dessa brottslingar får helt enkelt flytta ut till någon ödemark långt borta från civilisationen och klara sig själva för mig veterligen har de ingen plats kvar i samhället!

Fazeela Selberg Zaib sa...

Anonym, jag såg också det programmet. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv!

Det är det som är centralt: att man förbrukat tilliten på ett brutalt sätt.

Martin sa...

En handling kan man hata eller fördömma, men människans värde kan inte en annan människan ta bort.

Självklart är det vidrigt med de handlingar pedofiler begår, men jag har svårt för hetsjakten som gör probnlemet mkt större än vad det är. Ta det här med en databas som anger namn och adress på dömda pedofiler. Vad ställer det till för pedofilens barn? Hur vanligt är det med att barn rövas bort av okända msk som förgriper sig på dem? De absoluta merparten av pedofiler söker sig till Thailand eller utsätter barn i sina nära relationer. Hur hjälps dessa barn av att förövarna finns namngivna på internet?

Fazeela Selberg Zaib sa...

Martin, visst har alla människor ett grundvärde. Och det kan bara Gud bestämma över. Men...om jag tycker detta är centralt... våra handlingar bör avgöra vår prioritetsgrad i världen då det inte finns möjlighet att ge alla människor samma tid, resurser och omtanke.

När ett barn gör något dåligt får den inte godis som alla andra, eller får inte sin leksak etc. Det finns en konsekvens. Ett straff.

När en vuxen människa utför handlingar av pedofili, brott, avskyvärda angrepp och utnyttjande av barn, försvarslösa varelser...ja då får denna vuxna människa räkna med ett straff.

Ingen godis...ingen tillgång till barn.

Det går säkert att lösa på ett sätt som inte skadar pedofilens barn eller utsätter dem för samhällets blickar.

Det är inte för pedofilen vi ska "bend over backwards", det är för barnen. Och de kommer före i prioritetsgraden av vems värdighet man i första hand ska tänka på. För att påstå att pedofiler och barn ska ha samma omtanke är väl ändå helt absurt??

Anonym sa...

Det bästa jag läst på länge! Heja Polen! De gör helt rätt. Vi borde också skärpa straffen i Sverige mot sexualbrott.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP